Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum ar fi început războiul dintre Lupu şi Hagi. Cei 2 s-ar fi certat violent: ”Păi te iei de mine?” Dorinel Munteanu îl contrazice pe Lupu. EXCLUSIV

Cum ar fi început războiul dintre Lupu şi Hagi. Cei 2 s-ar fi certat violent: ”Păi te iei de mine?” Dorinel Munteanu îl contrazice pe Lupu. EXCLUSIVgalerie foto

Special

Comentarii

Dănuţ Lupu a povestit cum a apărut conflictul dintre el şi Gică Hagi. Lupu este însă contrazis de Dorinel Munteanu.

În ultimele săptămâni a existat o întreagă dezbatere pornită de la declaraţiile lui Dănuţ Lupu, care a spus că, pentru el, Nicolae Dobrin a fost cel mai mare fotbalist român, nu Gică Hagi.

Însă afirmaţiile lui Dănuţ Lupu nu s-a oprit aici. El a acuzat că are doar 14 selecţii la echipa naţională deoarece Gică Hagi ar fi fost printre cei care ar fi făcut selecţiile la echipa naţională.

Un meci cu Franţa a aprins războiul dintre Dănuţ Lupu şi Gică Hagi

Dănuţ Lupu a fost unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români, însă cariera sa a fost umbrită de multe episoade controversate în viaţa extrasportivă.

Însă fostul mijlocaş dinamovist a spus că ar fi meritat să aibă mai multe selecţii la echipa naţională, pentru care a jucat de 14 ori.

Dănuţ Lupu a spus pentru Fanatik.ro că a simţit că uşa către vestiarul echipei naţionale i-a fost închisă după un incident care s-a petrecut la un România - Franţa, scor 1-3.

Partida s-a jucat atunci în Ghencea şi Dănuţ Lupu spune că, la finalul partidei, a avut o ceartă aprinsă cu Anghel Iordănescu şi cu Gică Hagi:

”După meciul cu Franţa (n.r. în 1995) eu am fost chemat când nu venea Gică, când era lovit sau când era accident. Echipa naţională o făceau alţii, nu Iordănescu... şi convocările. Sunt mulţi jucători care meritau să joace la echipa naţională şi, datorită unor jucători şi răutăţii între ei, n-au jucat.

La meciul cu Franţa, din '95, ştiţi foarte bine, şedinţele de meci se fac la Săftica, înainte de meci se face echipa... La Săftica, titular... Am ajuns la stadion, rezervă...

Am făcut şedinţa tehnică la Săftica... Ajung la stadion, ajung în vestiar, intru la vestiar şi-mi spune (n.r. Anghel Iordănescu):'vezi că nu mai joci'.

Mi-am luat geanta, am plecat, la insistenţele lui 'nea Mircea m-am întors. Şi m-am întors că m-a rugat 'nea Mircea să mă întorc. La pauză, 'dă-i drumul la încălzire!'

N-am vrut să mă încălzesc. 'Nu intru, mă, mă bagi pe mine să scot acum castanele din foc?' Era 2-0 pentru Franţa, s-a terminat 3-1.

Am intrat la pauză, am jucat 45 de minute, scor 1-1 (n.r. scorul din repriza a doua). Ce poţi să-mi reproşezi mie? Din vina mea s-a pierdut meciul. S-a luat după meci de mine că... şi am avut un incident în vestiar şi de atunci nici nu m-a mai chemat.

(Cu domnul Iordănescu ai avut incidentul?) Şi cu Gică... Păi te iei de mine, spui că eu sunt vinovat că ne-a bătut Franţa şi am eu intrat la 2-0 pentru Franţa? Cum vine asta? Poate şi datorită faptului că eu am fost mai tare în gură de când eram mic”, a povestit Dănuţ Lupu pentru Fanatik.ro.

România - Franţa, meciul care a aprins războiul dintre Dănuţ Lupu şi Gică Hagi

În 1995, România juca în preliminariile pentru EURO 1996. Naţionala noastră era în grupă cu Franţa, Slovacia, Polonia, Israel şi Azerbaidjan. Era o generaţie de la care suporterii aveau mari aşteptări, după ce Hagi&Co străluciseră la Cupa Mondială din 1994.

În penultima etapă din grupele preliminare, România şi Franţa s-au întâlnit în Ghencea, într-un context în care niciuna dintre ele n-au suferit vreo înfrângere până în acel moment.

Însă Franţa a făcut un meci senzaţional şi s-a impus cu 3-1. La pauză, francezii au condus cu 3-0. Pentru naţionala ”cocoşului galic” au marcat Karembeu (29), Djorkaeff (41) şi Zidane (73). Golul României a fost marcat de Marius Lăcătuş, în minutul 52.

Acea înfrângere a zguduit vestiarul naţionalei României. De atfel, Gică Hagi - care a fost titular - a fost înlocuit în minutul 63 cu Basarab Panduru.

Cotidianul ”Sportul” scria că ”Nu Hagi a cerut să iasă, ci decizia înlocuirii lui a aparţinut lui Iordănescu”.

Dănuţ Lupu a fost rezervă, a intrat în minutul 46, în locul lui Ilie Dumitrescu, însă România a pierdut totuşi cu 3-1.

La finalul acelei partide, Dănuţ Lupu spune că toată tensiunea s-a descărcat în vestiarul naţionalei, unde s-a certat cu Anghel Iordănescu şi cu Gică Hagi, care l-ar fi învinuit pentru rezultat.

De la acel moment, Dănuţ Lupu susţine că a prins foarte rar naţionala, indiferent de forma pe care a traversat-o.

Ca un fapt divers, acel succes cu 3-1 în faţa României este considerat de francezi drept certificatul de naştere pentru generaţia care avea să câştige Cupa Mondială din 1998, după o finală senzaţională cu Brazilia.

Dorinel Munteanu a fost titular în acel meci şi-l contrazice pe Dănuţ Lupu

Dorinel Munteanu a fost integralist în acel România - Franţa, 1-3, meci jucat pe Ghencea. Jucător de bază în acea generaţie a naţionalei, Dorinel Munteanu a fost contactat de Orange Sport pentru a povesti ce s-a întâmplat după acea partidă.

Actualul antrenor al Oţelului îl contrazice pe Dănuţ Lupu şi susţine că n-a fost niciun conflict în vestiar între Anghel Iordănescu, Gică Hagi şi Dănuţ Lupu:

”Nu-mi aduc aminte să fi fost vreo discuţie după acel meci, mai ales în vestiar, nu s-a întâmplat absolut nimic. Ştiu doar că jucam acasă, după mult tip, Franţa avea o echipă foarte bună şi, la 2-1 pentru ei, Lăcătuş a avut o ocazie foarte mare, pe care a ratat-o.

După meci am discutat din punct vedere fotbalistic că, dacă ar fi marcat Lăcătuş atunci, alta ar fi fost situaţia.

Dar a fost o discuţie între noi, fotbalistic vorbind, fără să ne certăm. În niciun caz nu s-a pus problema de vreo ceartă la vreme aia între Gică Hagi, Anghel Iordănescu şi Dănuţ Lupu”, a spus Dorinel Munteanu pentru orangesport.ro.

Afla mai multe despre: hagilupu 

viewscnt
Articole similare