adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Dacă n-ai un meci la centru, nu înseamnă că nu eşti bun”. Cum a comentat Vassaras prezenţa lui Kovacs la Mondial: ”Arbitrii din România nu fac asta pentru bani” | VIDEO EXCLUSIV

”Dacă n-ai un meci la centru, nu înseamnă că nu eşti bun”. Cum a comentat Vassaras prezenţa lui Kovacs la Mondial: ”Arbitrii din România nu fac asta pentru bani” | VIDEO EXCLUSIV

Cupa Mondială

Comentarii

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras (56 de ani), şi-a exprimat opinia cu privire la participarea lui Istvan Kovacs (38 de ani) la Campionatul Mondial din Qatar, recent încheiat. Arbitrul român s-a întors în ţară înainte de faza sferturilor de finală.

Istvan Kovacs a luat parte la întrecerea mondială ce a avut loc în ultima lună în Qatar. Arbitru de rezervă la opt partide, centralul s-a întors în România după faza optimilor de finală.

La scurt timp după revenirea în ţară, Kovacs a şi condus primul meci din Superligă, anume duelul restant dintre FCSB şi CFR Cluj, încheiat cu victoria campionilor, scor 1-0.

Analiza lui Vassaras cu privire la prezenţa lui Kovacs la Mondial: ”Dacă n-ai un meci la centru, nu înseamnă că nu eşti bun” | VIDEO EXCLUSIV

Chestionat cu privire la acest subiect, Kyros Vassaras a vorbit espre arbitrii români prezenţi la Mondial.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a subliniat faptul că a fost o experienţă benefică şi pozitivă pentru Istvan Kovacs.

Totodată, Vassaras a precizat că participarea la Campionatul Mondial din Qatar va fi o carte de vizită importantă pentru Kovacs în perspectiva următoarelor turnee finale.

"Istvan şi cei doi arbitri asistenţi, Vasile Marinescu şi Artene, au fost acolo, la Cupa Mondială, deci este o participare. Vorbim de un tip tânăr (n.r. Istvan Kovacs), clar şi-a pus o viză pentru următoarea Cupă Mondială şi pentru următorul Campionat European. Dacă n-ai un meci la centru, nu înseamnă că nu eşti bun. 

Nu poţi avea şansa de a lua locul unui alt arbitru, bun sau rău, din alte confederaţii. Poate că putem să dăm mai mulţi bani în România. Poate există o altă soluţie.

Nu toată lumea poate fi arbitru la Cupa Mondială. Arbitrii noştri de aici din România nu fac asta pentru bani, fac asta pentru că vor, pentru că se bucură de ceea ce fac", a declarat Kyros Vassaras, pentru Orange Sport.

La competiţia din Qatar, Istvan Kovacs a fost delegat la opt meciuri, toate din postura de arbitru de rezervă. Pentru aceste delegări, arbitrul s-a întors în România mai bogat cu 90.000 de euro.

Cele opt meciuri la care Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă la Cupa Mondială:

  • Qatar – Ecuador 0-2
  • Uruguay – Coreea de Sud 0-0
  • Mexic – Argentina 0-2
  • Spania – Germania 1-1
  • Ecuador – Senegal 1-2
  • Arabia Saudită – Mexic 1-2
  • Croaţia – Belgia 0-0
  • Portugalia – Elveţia 6-1

viewscnt
Articole similare