Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Daniel Pancu, după ce l-a auzit pe Dan Şucu în prima zi la Rapid! "Fără politic, echipa nu ajungea niciodată azi în Liga 1" | EXCLUSIV

Daniel Pancu, după ce l-a auzit pe Dan Şucu în prima zi la Rapid! "Fără politic, echipa nu ajungea niciodată azi în Liga 1" | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Daniel Pancu, una dintre personalităţile marcante din istoria Rapidului, a reacţionat după ce l-a ascultat pe noul finanţator al giuleştenilor, Dan Şucu.

Daniel Pancu: "Rapid, fără politic, nu ajungea niciodată azi în Liga 1"

În conferinţa de presă în care a fost prezentat drept acţionar la Rapid Bucureşti, Dan Şucu a dorit să sublinieze faptul că echipa nu va beneficia de bani publici. El a susţinut că statul ar trebui să finanţeze sportul de masă şi nu cel de elită. 

Însă fostul antrenor al Rapidului, Daniel Pancu, e de părere că statul a reuşit să ţină pe linia de plutire sportul românesc. 

"A venit cu o atitudine războinică, de parcă ar fi fost de când lumea la Rapid. L-a dobândit pedigreeul de rapidist. De ieri e singur împotriva tuturor. Eu nu văd sportul fără politic, nicăieri în lumea asta nu se poate. Ok, e o frontieră legată de creşterea copiilor, de infrastructură, până la atragerea de sponsori, pentru că oamenii politici au relaţii şi generează valoare. 

Eu sunt total de partea opusă faţă de domnul Şucu. La noi, în România, fără implicarea statului fotbalul nu ştiu cum s-ar fi desfăşurat", a declarat Daniel Pancu. 

Daniel Pancu, cel care a fost tehnician şi în "era Daniel Tudorache", fostul primar al Sectorului 1, a dorit să amintească despre contribuţia Consiliului Local în revenirea echipei în prima ligă. 

"Rapid, fără politic, nu ajungea niciodată azi în Liga 1. E părerea mea, sunt umblat în stânga şi dreapta. Influenţă nu avea Tudorache la echipă, poate că era pentru a atrage capital politic, a atras sponsori. Te ajută în multe privinţe.

Startul a fost politic, după care lucrurile s-au delimitat cu Victor Angelescu. E o provocare acum. Eu consider că în fotbal e ca la poker. Până reuşeşti, trebuie să plăteşti întâi", a mai spus Daniel Pancu. 

Ce spunea Dan Şucu

"Mai e un lucru de lămurit. Nu avem niciun fel de dorinţă de a intra în legătură cu organele, cu ceva care are legătură cu statul. Nu vrem banii de la primării, minister, ne vom plăti taxele ireproşabil. Legea Sportului e bună, îţi permite să te comporţi ireproşabil.

Există o competiţie sportivă şi organizatorică. O interpreindere statală e condusă de un politician. Principala lui calitate e de a promite. Când discuţi despre o societate, e o diferenţă mare care se va vedea. Nu are ce căuta banul public în fotbal. E bine venit în sportul de masă. 

Sportul de masă e despre societate şi acolo trebuie să rezolve statul. Că noi vrem s-o facem şi pe asta pe banii noştri, o vom face", a susţinut noul acţionar al Rapidului, Dan Şucu. 

Afla mai multe despre: daniel pancudan sucurapid bucuresti 

viewscnt
Articole similare