You are here:

David Popovici a câştigat a doua medalie de aur la Europenele de nataţie de la Belgrad. Sportivul român s-a impus şi în finala de 200 m liber

David Popovici a câştigat a doua medalie de aur la Europenele de nataţie de la Belgrad. Sportivul român s-a impus şi în finala de 200 m liber

David Popovici

Comentarii

David Popovici a câştigat, vineri, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie de la Belgrad. El şi-a apărat astfel cu succes titlul câştigat în urmă cu doi ani, la Roma.

Popovici a încheiat proba cu titmpul 1:43.13, în timp ce al doilea clasat, Danas Rapsys, din Lituania, a avut 1:45.65 (+2.52). Pe locul trei s-a clasat elveţianul Antonio Djakovic (1:46.32). În urmă cu două zile, Popovici a câştigat la Belgrad pentru a doua oară consecutiv titlul continental la 100 m liber.

David Popovici, performanţă uriaşă şi la proba de 200m liber

În semifinale, David Popovici s-a calificat, joi, în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp, la Campionatul European de nataţie de la Belgrad. Sportivul dinamovist antrenat de Adrian Rădulescu a încheiat semifinalele cu timpul 1:46.15. El a concurat în a doua semifinală pe culoarul 4.

La proba de 100 m liber, sportivul român a obţinut un timp de 46.88 şi a devenit campion european. Pe locul doi s-a clasat Nandor Nemeth (Ungaria), cu timpul 47.49, iar pe trei a terminat sârbul Andrej Barna (47.66).

De altfel, în 2022, David Popovici a cucerit două medalii de aur în probele de 100 de metri liber şi 200 de metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

Afla mai multe despre: david popovicibelgrad 

viewscnt
Articole similare

Au mai rămas

Vezi trailerul