Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici, despre dificultăţile prin care a trecut în 2023: ”Ar fi foarte plictisitor dacă doar ai câştiga sau doar ai pierde”

David Popovici, despre dificultăţile prin care a trecut în 2023: ”Ar fi foarte plictisitor dacă doar ai câştiga sau doar ai pierde”

David Popovici

Comentarii

David Popovici a avut un an 2023 complicat, fapt pe care l-a recunoscut într-un interviu unde a mai vorbit şi despre dificultăţile pe care le-a întâmpinat pe plan personal.

Popovici, despre problemele prin care a trecut în 2023

David Popovici se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar înotătorul român a vorbit despre anul 2023, în care a explicat că a fost extrem de dificil.

Campionul în vârstă de 19 ani a avut de susţinut examenul de Bacalaureat şi s-a înscris şi la Facultatea de Psihologie de la Universitatea din Bucureşti. acolo unde a îngheţat însă anul de studiu.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

În 2022, Popovici a devenit dublu campion european şi mondial, la 100 şi 200 metri liber, şi stabilea şi un record mondial, la 100 de metri (46,86), care a căzut între timp.

Totuşi, David Popovici speră să revină la nivelul din 2022 pentru a putea concura cu succes la Jocurile Olimpice din acest an din capitala Franţei.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

”În loc să încerc să repet ce am făcut bine în 2022, cu toate rezultatele pe care le-am avut, cred că este vorba de a învăţa de la început şi să încerc să trec peste 2023, un an care nu mi-a fost favorabil şi în care nu m-am simţit bine. Nu m-am simţit bine pentru că nu am avut cum să mă antrenez aşa cum mi-aş fi dorit.

Am sărit mai multe antrenamente, am fost nevoit să mă concentrez şi pe alte lucruri din viaţă. În acest an, din fericire, sunt foarte liber şi sunt concentrat doar pe înot. A fost un an diferit, 2023, a trebuit să termin examenele de liceu, am avut o perioadă foarte grea în viaţa personală. Aşa este sportul, este plin de suişuri şi coborâşuri.

Ar fi foarte plictisitor dacă doar ai câştiga sau doar ai pierde. Anul trecut a fost un pas în procesul de învăţare. Orice-ar fi în acest an, ştiu că voi da totul la fiecare antrenament şi în fiecare moment”, a declarat David Popovici, pentru canalul de Youtube SwimSwam.

Dar până la Olimpiada de la Paris, David Popovici la concura şi la Campionatele Europene de Nataţie de la Belgrad, din 10-23 iunie, unde va încerca să-şi apere titlurile cucerite la 100 şi 200 de metri liber.

Ce decizie a luat Popovici pentru a se focusa cât mai bine pe Jocurile Olimpice

”Am vrut să încerc cu facultatea din anul Jocurilor Olimpice, să le fac pe amândouă, dar am văzut că nu mă pot concentra pe pregătire împreună cu facultatea pe cât de mult mi-ar plăcea, aşa că am ales să îngheţ anul, ne concentrăm pe ce este mai important anul acesta şi la anul mai încercăm o dată”, preciza David Popovici, campion mondial şi european la nataţie, calificat la JO în probele de 100 de metri şi 200 de metri liber.

Afla mai multe despre: david popoviciinotjocurile olimpice paris 

viewscnt
Articole similare