You are here:

David Popovici, în finala olimpică şi la 100 m liber! Campionul român mai vrea un AUR la Paris, după cel la 200 m liber

David Popovici, în finala olimpică şi la 100 m liber! Campionul român mai vrea un AUR la Paris, după cel la 200 m liber

David Popovici

Comentarii

David Popovici (19 ani) s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici s-a calificat în finala olimpică şi la proba de 100 de metri liber


Update 21 42 | David Popovici s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice şi la proba de 100 de metri liber. A fost al doilea din seria a doua, cu timpul de 47:66, şi a avansat în marea finală cu al cincilea timp, după Pan Zhanle, Kyle Chalmers, Nandor Nemeth şi Maxime Grousset.

Înotătorul român a concurat pe culoarul 5 în semifinala a doua, avându-i în stânga pe americanul Jack Alexy şi în dreapta pe italianul Alessandro Miressi

David Popovici este deja campion olimpic la proba de 200 de metri liber, dar vrea medalia de aur la Paris şi la proba ”regină” a nataţiei, cea de 100 de metri liber. Finala olimpică este programată miercuri, de la ora 23:39.


Update 21:35 | S-a terminat prima semifinală. În finală s-au calificat Kyle Chalmers (Australia), Nandor Nemeth (Ungaria), Maxime Grousset (Franţa) şi Chris Giuliano (SUA). Cel mai bun timp al acestei semifinale: 47:58


Update 21:30 | A început prima semifinală a probei de 100 de metri liber


David Popovici concurează în a doua semifinală a probei de 100 m liber, de la ora 21:30

Sportivul român, primul care a reuşit să cucerească o medalie pentru România la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, are şansa să cucerească o nouă medalie, la proba de 100 m liber.

David Popovici a fost cel mai rapid în seria a 9-a. Deşi a scos 23.30 după 50 de metri, Popovici a revenit extraordinar pe finalul întrecerii şi a scos un timp excelent: 47.92.

David Popovici îi va avea ca adversari pe Stjepanovic Velmir (Serbia), Salchow Josha (Germania), Crooks Jordan (Insulele Cayman), Alexy Jack (SUA), Miressi Alessandro (Italia), Liendo Josh (Canada) şi Pan Zhanle (China), în a doua semifinală.

Sportivul din România va evolua pe culoarul cu numărul cinci, în bazinul de pe La Defense Arena. România ocupă locul 15 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după aurul lui David Popovici şi trei zile de competiţie.

La această probă, David Popovici are o concurenţă acerbă. Pan Zhanle şi Kyle Chalmers sunt marii rivali ai campionului român. După trimuful de la capătul probei de 200 de metri liber, obţinut după o întrecere dificilă împotriva unor adversari de top, Popovici speră să scrie o nouă pagină de istorie şi la proba de 100 m liber.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicedavid popoviciparis 2024inot 

viewscnt
Articole similare