adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici poate părăsi România. Motivul dezvăluit de Camelia Potec: ”Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”

David Popovici poate părăsi România. Motivul dezvăluit de Camelia Potec: ”Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”

David Popovici

Comentarii

David Popovici (18 ani) a avut un an 2022 excepţional, iar în 2023 are ca obiectiv pregătirea cât mai riguroasă şi corespunzătoare pentru competiţia supremă: Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

David Popovici vrea să facă orice este necesar pentru JO 2024. Camelia Potec confirmă: ”Pregătirea se poate face în altă ţară”

Pentru a-şi duce la capăt ţelul, s-a speculat pe seama faptului că înotătorul ar putea să părăsească România şi să facă pregătirea în străinătate, mai precis în Statele Unite.

Mai mult, David Popovici a primit, în vara anului trecut, oferte de la trei universităţi din SUA, dar şi de la alte insituţii de învăţământ după ce a început să devină tot mai cunoscut în sportul mondial.

"Am auzit şi eu că doamna Potec a spus că România m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine şi nu am vorbit cu ea despre aşa ceva. Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treaba aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul.

A fost un an foarte bun care îmi dă speranţe că mulţi ani de acum încolo voi avea foarte multe reuşite, pentru că eu cred că am găsit reţeta. Anul acesta, 2023, este mult mai puţin plin. Am doar două concursuri importante, Mondialele din Japonia şi apoi în decembrie Europenele în bazin scurt de la Otopeni.

Îmi doresc să am rezultate cât mai bune acolo, să mă pregătesc cât mai bine, pentru că e anul de dinaintea Olimpiadei şi îmi doresc să mă pregătesc cât mai bine pentru jocurile care urmează la Paris", a declarat David Popovici.

Camelia Potec, preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a fost chestionată pe subiect şi a dezvăluit că această posibilitate poate deveni reală, în vederea JO de la Paris, dar David Popovici va reprezenta în continuare România în cadrul competiţiilor sportive la care va lua parte.

"Are nevoie de un an de respiro, are obiective mari, îşi doreşte să continue ce a început în 2019. Bineînţeles că obiectivul principal este reprezentat de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Cred că e mult spus că România îl pierde pe Popovici. David s-a născut în România şi e cetăţean român. Că pregătirea se va face în altă ţară sau în România, asta contează mai puţin.

Azi e sigur faptul că David rămâne alături de antrenorul lui în România pentru Paris 2024. Ne-a dat asigurări în acest sens.

După Jocurile Olimpice, totul depinde de ce se va întâmpla acolo. Planurile de pregătire, inclusiv discuţii de finanţare şi obiective, le avem pe ciclu olimpic", a afirmat Potec.

În 2022, David Popovici a cucerit 14 medalii la competiţiile la care a participat, iar în 2023, va lua parte la încă două: Campionatul Mondial de seniori din Japonia, în bazin olimpic (14-30 iulie), Campionatul European în bazin scurt de la Bucureşti (5-10 decembrie).

viewscnt
Articole similare