Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alexi Pitu, analizat de L’Equipe. Cum îl văd francezii pe românul adus de Bordeaux

Alexi Pitu, analizat de L’Equipe. Cum îl văd francezii pe românul adus de Bordeaux

Stranieri

Comentarii

Alexi Pitu (20 de ani) a fost marea lovitură dată de Gică Hagi pe piaţa transferurilor în această iarnă. Farul l-a cedat pe fotbalistul ofensiv în Franţa, la Bordeaux.

Alexi Pitu a ajuns la Girondins de Bordeaux, formaţie cu care a semnat un contract valabil până la finele sezonului 2026-2027.

Clubul francez a prezentat deja şi primele secvenţe cu el la antrenamentele echipei conduse de antrenorul David Guion.

Transferul jucătorului român i-a surprins pe francezi, iar aceast a fost analizat inclusiv de prestigiosul L’Equipe, care i-a subliniat principalele calităţi.

"Internaţionalul român de perspectivă joacă pe postul de extremă stânga. La 20 de ani, uşurinţa lui în spaţii mici şi capacitatea de pătrundere i-a sedus pe oamenii de la Bordeaux",au scris francezii de la L’Equipe, despre Pitu.

Alexi Pitu a adunat 86 de meciuri la Farul Constanţa, formaţie pentru care a marcat cinci goluri şi a oferit 11 pase decisive, cele mai multe dintre cifrele sale ofensive venind în actualul sezon.

Cei mai mulţi oameni din fotbalul românesc care au analizat transferul lui Pitu în Ligue 2 sunt sceptici cu privire la adaptarea sa acolo, mai ales că este viu în memoria colectivă şi recentul exemplu al lui Rareş Ilie, care nu s-a impus la Nice.

Pitu poate debuta la Bordeaux chiar astăzi, în meciul de campionat cu Dijon, locul 16 în Ligue 2.

Afla mai multe despre: alexi pitubordeaux 

viewscnt
Articole similare