Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici s-a întors în România: ”Recordul nu va rezista foarte mult, voi veni eu din urmă şi-l voi bate”

David Popovici s-a întors în România: ”Recordul nu va rezista foarte mult, voi veni eu din urmă şi-l voi bate”

David Popovici

Comentarii

David Popovici a revenit în ţară după ce a câştigat aurul la două probe sportive în cadrul Campionatul European de Nataţie pentru seniori de la Roma. ”Racheta” a devenit campion european la probele de 100 de metri liber şi 200 de metri liber.

David Popovici a stabilit şi un record mondial absolut. A devenit cel mai rapid înotător din istorie la cursa de 100 de metri.

De asemenea, sportivul de la Dinamo era calificat în proba de 400 de metri liber, dar a decis, împreună cu echipa lui, să renunţe pe seama stării de oboseală acumulate şi a programului încărcat ce urmează.

David Popovici s-a întors în România: ”Cel mai frumos mesaj de felicitare pe care l-am primit a fost de la Michael Phelps”

La întoarcerea în România, David Popovici şi-a spus impresiile despre marile performanţe reuşite la competiţia continentală din capitala Italiei.

”Sună foarte bine, sună ca un titlu bine meritat şi sună ca obiectivul pentru care am muncit ani la rând. A fost foarte frumos la Roma, m-am bucurat să mă întorc, am înotat în faţa a 7.000 de spectatori. A fost tot ce aveam nevoie pentru a duce sportivul, în cazul ăsta pe mine, la un nivel foarte înalt.

Nu prea aveam niciun obiectiv pentru Campionatul European de seniori de la Roma, dar mi-am propus să mă distrez şi să înot foarte repede.

Cel mai frumos mesaj de felicitare pe care l-am primit a fost de la Michael Phelps, care a pus la el pe Instagram Story că sunt rapid şi cred că de mic îmi doream să mă cunoască cineva atât de important.

Am reuşit şi cel mai impresionant rezultat, să devin cel mai rapid înotător din istorie. A însemnat foarte mult, îmi doresc de când mă ştiu să devin cel mai rapid din istorie la ceva. Sper să vină cineva să-l bată şi concurez cu el.

Recordul ăsta nu va rezista foarte mult, voi veni eu din urmă şi-l voi bate, voi veni din urma mea.

Am comandat nişte pizza la hotel, am întins pizza pe mesele de masaj, am băut nişte suc şi cam aşa am sărbătorit eu împreună cu părinţii mei.

Nu ştiu dacă voi fi arogant, dar cel mai mult m-a emoţionat recordul meu mondial şi momentul în care am ieşit din apă şi lumea mă aplauda.

Trebuie să stau departe de atenţia pe care o primesc, pentru că prea multă atenţie poate strica.

Nu am stat deloc pe internet în timpul competiţiei, nu am citit nimic pe internet, doar după ce am terminat acest concurs, am stat mai mult pe internet.

Anul acesta nu prea mai am ce recorduri să dobor, nu prea mai am ocazii să dobor vreun record şi nici nu prea mai vreau. O să vină o pauză bine meritată”, a declarat David Popovici, în cadrul unui interviu organizat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Afla mai multe despre: david popoviciinot 

viewscnt
Articole similare