Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţii surprinzătoare oferite de Toni Kroos. Starul Realului susţine Super Liga: "Cluburile nu mai au nevoie de UEFA"

Declaraţii surprinzătoare oferite de Toni Kroos. Starul Realului susţine Super Liga: "Cluburile nu mai au nevoie de UEFA"
Comentarii

Tony Kroos crede că proiectul Super Ligii europene va avea succes, în ciuda asigurărilor contrare date de UEFA. În plus, mijlocaşul Realului consideră că e doar o chestiune de timp până la lansarea acestei competiţii.

Organizatorii Super Ligii au propus un nou format în această lună, cu participarea a 80 de echipe. Fiecare club va disputa cel puţin 14 meciuri pe sezon într-un sistem cu mai multe divizii, cu promovare şi retrogradare, care nu exclude participarea în campionatul naţional.

Proiectul iniţial a fost lansat în aprilie 2021, dar s-a lovit de o puternică opoziţie şi doar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus au continuat să susţină ideea din grupul iniţial de 12 cluburi fondatoare.

''Cred că vom vedea Super Liga. Şi cred asta din mai multe motive. Ideea este că Super Liga s-a schimbat şi merită să fie auzită. Dacă te uiţi atent din ambele unghiuri, vezi că UEFA este fără îndoială un mare samaritean pentru fanii fotbalului şi că Super Liga nu intenţionează, cel puţin în a doua încercare, să excludă nicio echipă, pentru că nu vor exista membri fondatori. Este o competiţie sportivă, un turneu deschis, dar condus de cluburi, nu de UEFA, pentru că aceste cluburi cred că ele nu au nevoie de UEFA pentru asta. Eu cred că merită cel puţin o şansă'', a spus Kroos la podcast-ul Einfach mal Luppen.

Kroos a adăugat că această competiţie ar oferi mai multe meciuri între marile cluburi europene şi lumea nu s-ar plictisi de aceste derby-uri: ''Deşi am vorbit deja de pierderea pasiunii pentru fotbal, eu cred că Super Liga are şansa de a îndrepta situaţia. Să fie mai mult entuziasm şi emoţie în jocurile pe care le vom putea vedea. Pentru că, până la urmă, să nu ne păcălim, multă lume spune mereu: <<Cine vrea să vadă Real Madrid contra lui Manchester City în fiecare săptămână?>>. Însă obosisem să-l vedem pe Federer contra lui Nadal din nou şi din nou? Nu cred. Asta este opinia mea''.

Fostul internaţional german a opinat că UEFA se face vinovată de un dublu standard: ''Eu cred că am auzit doar varianta UEFA şi prea des după părerea mea. De ce este OK pentru UEFA să introducă Liga Naţiunilor de care nimeni nu are nevoie? Deodată, nimeni nu îi întreabă de asta. De asta cred că este incredibil de important să ascultăm alte propuneri precum Super Liga. Am senzaţia că nu mai suntem ascultaţi nici noi''.

Afla mai multe despre: kroos 

viewscnt
Articole similare