Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U Craiova 1948 crede că a descoperit de ce Robert Popa vrea să rezilieze! "Ăsta e adevăratul motiv". Portarul s-ar putea transfera la o altă echipă din Superligă

U Craiova 1948 crede că a descoperit de ce Robert Popa vrea să rezilieze! "Ăsta e adevăratul motiv". Portarul s-ar putea transfera la o altă echipă din Superligă

FC U Craiova

Comentarii

Continuă dialogul de la distanţă dintre conducătorii de la U Craiova 1948 şi Robert Popa, portarul de 19 ani care nu vrea să se mai prezinte la antrenamente. În cazul jucătorului a intervenit şi Marcel Puşcaş, preşedintele clubului alb-albastru.

Marcel Puşcaş, despre "adevăratul motiv" al supărării lui Robert Popa la U Craiova 1948

Unul dintre cei mai bine văzuţi portari români, Robert Popa, susţine că a fost ameninţat de Adrian Mititelu junior şi că se teme să se mai prezinte la antrenamente. Jucătorul de 19 ani consideră că în această iarnă i-a fost blocat accesul în poarta echipei şi a cerut să fie lăsat să se transfere, întrucât nu are pretenţia ca staff-ul să-l scoată din poartă pe titularul Ionuţ Gurău. 

În schimb, Adrian Mititelu s-a arătat surprins de declaraţia lui Robert Popa, căruia i-a transmis că nu-i va permite transferul la altă echipă din Superligă. Afaceristul a cerut o împăcare în cadrul clubului de pe "Ion Oblemenco". 

În schimb, preşedintele de la U Craiova 1948, Marcel Puşcaş, consideră că adevăratul motiv al răbufnirii portarului este neacceptarea concurenţei, atât la echipa de club, cât şi la naţionala U21. 

„În 53 de ani de fotbal pot afirma că am trăit şi am văzut multe. Aşa cum îi stă bine unui club profesionist, nu se termină bine o problemă că şi începe alta. De o săptămână a dispărut tânărul şi talentatul Robert Popa.

Încerc să-i scriu, pentru că, deşi adult (are 20 de ani), încă ne trimite să vorbim cu părinţii. N-aş avea o problemă, am făcut-o cu alte câteva mii. Subiectivismul exacerbat al acestora poate să ducă la situaţii care să omoare din faşă orice perspectivă pozitivă şi certă. Aşadar, aleg această cale de-a comunica cu tânărul nostru portar, Robert Popa.

DRAGĂ ROBERT, încep prin a-ţi spune că am jucat cu fotbalişti mari. Şi tineri şi vârstnici. Poate mai buni decât tine. Cei din generaţia ta aveţi marea şansă a beneficiului unei reguli impuse şi injuste. E şi un dezavantaj însă in ce vă priveşte: OBLIGATIVITATEA DE-A JUCA, nu duce neapărat la progres. Mai degrabă la plafonare.

Procesul formării profesionale stă, în afară de muncă şi în puterea de-a accepta şi elimina concurenţa. Altfel, valoarea nu poate creşte. N-ar exista progres pe planetă. Nu ştiu dacă înţelegi. Sper!

Faptul că ai avut şi încă ai şansa să te afirmi şi să te perfecţionezi la FCU Craiova, trebuie să insemne mult pentru tine. Asta pentru simplul motiv că nimeni nu este de neînlocuit şi că niciun club serios nu stă in loc pentru un jucător sau altul.

"Cred că adevăratul motiv al dezertării tale este acest prim obstacol"

Am văzut, după cum îţi spuneam portari mari, la ale căror performanţe greu vei putea ajunge. Nu-i totuşi, imposibil! Nimănui nu i-a plăcut concurenţa, eu însumi făcând in viaţă mari greşeli pe care ulterior le-am regretat. Cred că adevăratul motiv al dezertării tale este acest prim obstacol intervenit în viaţa ta şi nu vorbele sau ne-vorbele patronului Mititelu.

Ai de departe cel mai bun contract din România, în comparaţie cu oricare alt coleg de generatie(născuţi in anul 2003), semn că ai fost dorit, apreciat şi stimulat. Ai bază de pregătire, cantonament, prime de joc, echipament, antrenori etc. Nu există motiv pentru dezertări generate de mofturi şi poate de o prea bună părere despre tine. Să ştii că aşa cum vrei tu să joci, vor s-o facă şi colegii tăi, Gurău şi Mogoşanu.

Nici ei n-au jucat întotdeauna, şi ei ar trebui să se supere şi să ceară să plece. Parcă e ca azi, când în urmă cu un an n-ai vrut să te prezenţi la echipa natională pe motiv că erau alţi doi colegi de-ai tăi preferaţi înaintea ta. Ai reacţionat la fel şi faţă de Craiova şi faţă de România. Deci nu vorbele lui Mititelu te sperie, ci concurenţa.

Nimeni, niciodată nu-ţi garantează vreun post de titular. Oriunde ai pleca, de concurenţă nu scapi. Fie că e vorba de Târnoveanu, Moldovan, Popa, Niczuly, Bălgrădean, Greab, Iacob, Aioani, Pap s.a.m.d. Nu ştiu ce-ţi spun binevoitorii din preajmă dar în fotbal şi în sport aşa se intâmplă.

Eşti într-adevăr un copil talentat, frumos şi deştept. Dar nu uita: nu eşti unicul! Au mai fost juniori foarte buni care, dintr-un motiv sau altul au sfârşit de tineri pe la Horezu sau genul. Îţi pot da mii de exemple.

Poate că în locul incurajărilor întru' dezertare şi fuga de concurenţă trebuia să ţi se povestească de celebrele dueluri ale portarilor din istoria fotbalului românesc şi internaţional. Dacă n-a făcut-o nimeni ţi-o spun eu pe scurt: Toma- Voinescu, Iordache-Moraru, Iordache-Duckadam, Boldici-Lung, Stelea- Prunea s.a.m.d.

Toţi au fost ca şi tine la loturile de juniori, toţi au debutat la 19 ani, chiar mai devreme în Liga a-Ia, toţi munceau suplimentar mai mult decât tine, toţi aspirau la echipa naţională. Toţi au transpirat mai mult decât tine. Mai mult, toţi au fost speranţe care au devenit certitudini.

Ştii prin ce? Prin muncă, prin acceptarea concurenţei şi, poate, ce-i mai important, prin spirit de echipă. Încearcă să fii mai umil, să munceşti mai mult, să accepţi criticile constructive şi să te debarasezi de sfaturile distructive. Eşti un tânăr ca mulţi în ţara asta care încă mai au de demonstrat.

Acesta este fotbalul, de fapt. O perpetuă demonstraţie timp de vreo 15-20 de ani. Te sfătuiesc, dragă Robert, să revii la atitudini şi gânduri optimiste in ce te priveşte. Fii modest, munceşte şi visul ţi se va realiza pe teren şi nu prin declaraţii, şantaj şi politica struţului in ce te priveşte.

Sunt convins că vei fi reprimit, vei fi înţeles, tocmai pentru că eşti tânăr şi ai o perspectivă. În final îţi pot recomanda mai puţină vorbărie, mai multă modestie şi mai multă muncă!”, a scris Marcel Puşcaş pe Facebook.

Afla mai multe despre: robert popamarcel puscasu craiova 1948adrian mititelu 

viewscnt
Articole similare