Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ar fi o revenire senzaţională în fotbalul românesc! "Doar acţionar minoritar". 2 cluburi interesante pentru patronul care s-a luptat cu Becali, Paszkany şi Copos la titlul Ligii 1

Ar fi o revenire senzaţională în fotbalul românesc! "Doar acţionar minoritar". 2 cluburi interesante pentru patronul care s-a luptat cu Becali, Paszkany şi Copos la titlul Ligii 1

Superliga

Comentarii

O rivalitate veche în fotbalul românesc ar putea reveni în Superligă, în curând. Afaceristul care s-a luptat pentru titlul Ligii 1 cu Gigi Becali, Arpad Paszkany sau George Copos a recunoscut că nu exclude o revenire în fotbal, ca "acţionar minoritar", la un club de suflet.

Marian Iancu, despre revenirea în fotbal: "Mă interesează să fiu un acţionar minoritar cândva"

  • Pe 8 iunie 2015, Marian Iancu a primit o condamnare de 14 ani de închisoare pentru înşelăciune şi spălare de bani în dosarul Rafo-Carom.
  • În vara anului 2022, după decizia Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti, Marian Iancu a fost eliberat din închisoare cu şase ani mai devreme decât ar fi trebuit să părăsească detenţia în mod normal.

Marian Iancu, patronul care are două clasări pe locul secund în Liga 1 cu Poli Timişoara, echipă care a reuşit să elimine şi Şahtior Doneţk din cupele europene, a recunoscut că aventura sa în fotbal nu a fost consumată, odată cu intrarea în detenţie. Afaceristul este interesat să investească din nou, mai ales că unele dintre afacerile sale au supravieţuit şi vrea să le dezvolte. 

"(n.r. - Sunteţi interesat să reveniţi în fotbalul românesc?) Este o întrebare la care n-aş putea răspunde direct. Vă daţi seama că lucrurile nu sunt consumate, pot avea o continuitate. Afacerile mele au fost conservate (n.r. - cât timp a fost închis), pe unele le dezvolt. Am de muncă, sunt priorităţile.

Nu pot spune că am fost cel mai bogat patron. Eram în această industrie a petrolului, e greu de estimat. Unul dintre cei mai bogaţi", a declarat Marian Iancu la Prietenii lui Ovidiu

Rapidist convins şi crescut în Bucureşti, Marian Iancu a ajuns să investească la Timişoara, acum două deceni, datorită afacerilor sale în petrol. 

"În Timişoara aveam afaceri prospere. Nu ştiam unde să investesc. Copos era la Rapid şi nu aveam cum să lucrez cu dânsul, deşi cu mine a fost un om care şi-a respectat cuvântul în multe activităţi. Puteam la Craiova, unde aveam un centru şi aveam afaceri puternice. Şi la Timişoara. În 2004, pierduse Timişoara 8-1 cu Steaua acasă şi am zis de ce nu? În ianuarie 2005 am cumpărat clubul, am cumpărat cu multe milioane bune lotul de la FC Naţional, care era pe locul al doilea în pauza competiţională, cu antrenor cu tot, cu Olăroiu. De pe 16-17, de la retrogradare, am terminat pe şase", a adăugat Marian Iancu. 

Marian Iancu a recunoscut că ar investi doar la cluburi de suflet, precum Rapid Bucureşti sau Poli Timişoara

Fostul acţionar de la Poli Timişoara a nominalizat care sunt echipele din fotbalul românesc de care e ataşat şi la care ar fi dispus să investească în viitor. 

De asemenea, n-a ratat ocazia de a-i da câteva sfaturi lui Dan Şucu, nou-intratul în acţionariatul de la Rapid Bucureşti. 

"Mă interesează să fiu un acţionar minoritar cândva.Mi-e greu să zic că o să stau departe de fenomen. În orice caz, o să fiu un acţionar minoritar, în niciun caz cu drept de decizie, la un club de care să mă lege ceva cum e Rapidul, Timişoara, cândva. 

Nu-i cunosc pe Angelescu, pe Şucu. Dacă nu era Şucu lângă Angelescu, trebuia inventat. Sunt foarte fericit că există Şucu, prin venirea lui asigură existenţa acestui club. Eu mă raportez la declaraţii. E anul centenarului, ai ieşit din Cupa României, ai cel mai slab lot din primele şase, n-ai investit absolut nimic, rişti să nu joc în cupele europene. În anul centenarului venirea ta n-a adus niciun plus. Ai vândut singurul jucător de mare calitate şi care atingea sufletul Giueleştiului, Rareş Ilie, cu explozie, execuţie, exact cum îi place Rapidului. Gândeşti corporatist şi vei conduce corporatist. Ok, te apreciez. 

Doar că vreau să ştiu un lucru. Nu poţi să gândeşti corporatist într-un fotbal sărac, care se raportează la un segment de populaţie săracă, cu venit mic. Nu poţi închide cheltuielile din venituri niciodată şi să aspiri la campionat în doi ani şi tu nu te-ai apucat să investeşti 10-15 milioane. Azi, Rapidului îi trebuie 10-11 jucători cumpăraţi cu bani, cei buni, foarte buni. 

Nu-i cunosc (n.r. - ca să vin lângă Angelescu şi Şucu la Rapid). Poate dânşii doresc altceva, poate doresc continuitate, să asigure existenţa. Domnul Şucu are capacitate, dar nu ştiu cât e dispus să investească. El poate asigura viaţa echipei, în sensul să nu dispară. Spune-i tribunei că atât poţi face, nu-i spune că vrei campionatul anul viitor, iar tu nu poţi da 1 milion pe un jucător", a adăugat Marian Iancu pentru sursa citată. 

Marian Iancu, discurs neaşteptat despre Gigi Becali. Ce a spus despre patronul FCSB

Afla mai multe despre: marian iancurevenire marian iancurapid bucurestipoli timisoaragigi becaligeorge copos 

viewscnt
Articole similare