Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezastru în fotbalul românesc! Încă o echipă de tradiţie are mari probleme: nu va mai fi înscrisă în campionat

Dezastru în fotbalul românesc! Încă o echipă de tradiţie are mari probleme: nu va mai fi înscrisă în campionat

Fotbal intern

Comentarii

După ce avea ca obiectiv promovarea în prima ligă cu Ripensia, patronul Dumitru Mihu a anunţat că nu mai doreşte să înscrie echipa în Liga 2 din sezonul viitor.

Ripensia Timişoara este una dintre cele mai vechi echipe aflate în primele două ligi ale României, fiind înfiinţată în 1928.

Formaţia bănăţeană are patru titluri în palmares şi două Cupe ale României, toate însă obţinute înaintea celui de Al Doilea Război Mondial.

După 1948, Ripensia a fuzionat cu Electrică Timişoara, dar s-a reînfiinţat în 2012 ca un club de sine stătător.

Formaţia bănăţeană şi-a reînceput existenţa în Liga 6, dar până în 2017 se afla deja în Liga 2, în care se află şi acum.

Totuşi, sunt şanse mari ca din sezonul viitor Ripensia să nu se mai afle în al doilea eşalon, întrucât patronul nu ar mai fi dispus să înscrie echipa în Liga 2.

Conform liga2.ro, Marian Mihu le-ar fi transmis deja jucătorilor decizia sa, iar aceştia au fost devastaţi de veştile primite, motiv invocat de antrenorul Florin Fabian pentru înfrângerea din ultima etapă, împotriva Braşovului.

Dezastru în fotbalul românesc

Am omis la conferinţa de presă să spun faptul că băieţii au fost demoralizaţi, după ziua de vineri, când au aflat despre intenţia clubului de a nu mai înscrie Ripensia în Liga 2 din această vară.

În aceste condiţii, înfrângerea de astăzi nu pot să mi-o asum”, a spus antrenorul Ripensiei, după eşecul cu Braşov.

În cazul în care nu va mai înscrie echipa în Liga 2, dar Ripensia nu va retrograda, atunci un loc în plus va fi disponibil în al doilea eşalon.

Acesta va fi, cel mai probabil, ocupat de una dintre formaţiile aflată pe loc de retrogradare spre Liga 3.

Marian Mihu ar fi luat decizia de a nu mai înscrie echipa în campionat din pricina unei lipse de infrastructură la Timişoara.

La momentul actual, Ripensia ocupă poziţia a treia în grupa de retrogradare B din Liga 2, la opt puncte de locul de baraj, ocupat de Braşov, şi la 14 înaintea primului loc care duce direct în al treilea eşalon, ocupat de Unirea Constanţa.

Afla mai multe despre: ripensia timişoara 

viewscnt
Articole similare