Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Diego Simeone, foarte aproape să ajungă în Superligă. ”Era interesat să vină” | VIDEO EXCLUSIV

Diego Simeone, foarte aproape să ajungă în Superligă. ”Era interesat să vină” | VIDEO EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Antrenorul argentinian Diego Simeone (53 de ani) a fost extrem de aproape să ajungă în campionatul României înainte de a semna cu Atletico Madrid, acolo unde este şi acum. Totul a fost povestit de oficialul celor de la FCSB, Mihai Stoica (58 de ani).

Diego ”Cholo” Simeone este unul dintre cei mai în vogă antrenori din fotbalul european şi mondial. Argentinianul a fost numit principal la conducerea tehnică a celor de la Atletico Madrid la data de 23 decembrie 2011.

Din acel moment, acesta o pregăteşte neîntrerupt pe gruparea din capitala Spaniei şi este aşteptat să o facă încă mult timp de acum încolo.

Simeone, la un pas de campionatul României

Dar înainte de a ajunge la Aleti, Simeone a fost la un pas să ajungă şi în România, la FCSB. Acest fapt putea avea loc în vara anului 2011, după mandatul pe care argentinianul l- avut în Italia, la Catania.

Întreaga istorisire a fost povestită de Mihai Stoica. Acesta a dezvăluit că s-a luat legătura cu agentul lui Diego Simeone, care era reprezentat chiar de sora sa, un avocat din Buenos Aires.

Oficialul FCSB a anunţat că la acel moment nu s-a ajuns şi la subiectul privind aspectul financiar, dar cel poreclit ”Cholo” era interesat să vină la echipa finanţată de Gigi Becali.

”Am vorbit cu sora lui (n.r. a lui Diego Simeone) înainte de a ajunge la (n.r. Atletico) Madrid. Era liber şi era interesat. Nu am ajuns să vorbim de bani, dar era interesat să vină să antreneze Steaua la momentul ăla (n.r. FCSB). Sora lui îl reprezenta. Avocat de la Buenos Aires. Este incredibil aşa ceva.

Avusese experienţa aia la Catania care nu a fost mai nimic şi uite-l cel mai bine plătit antrenor din istoria fotbalului, dar care a transformat un club”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

În cele din urmă, discuţiile existente în vara anului 2011 nu s-au mai concretizat, iar Diego Simeone avea să ajungă în iarna acelui an la Madrid, unde a devenit antrenorul cu cele mai multe meciuri din istoria clubului Atletico.

Până în prezent, ”Cholo” a stat la conducerea tehnică a celor de la Atleti în 662 de meciuri, înregistrând 392 de victorii, 147 de remize şi 123 de eşecuri. Este o adevărată legendă pentru ”Los Colchoneros”.

Simeone a venit la Atletico după ce mai pregătise echipe din Argentina, Racing Club (2006, 2011), Estudiantes de La Plata (2006-2007), River Plate (2007-2008), San Lorenzo (2009-2010), şi din Italia, Catania (2011), cu două titluri în palmares, Apertura (2006) şi Clausura (2008).

În prezent, la Atletico Madrid este legitimat şi un fotbalist român. Este vorba despre portarul Horaţiu Moldovan.

În ceea ce o priveşte pe FCSB, aceasta este lider detaşat în Superliga României, cu 54 de puncte acumulate în 25 de etape disputate până în momentul de faţă.

Afla mai multe despre: diego simeonesuperligaatletico madridfcsbla ligamihai stoica 

viewscnt
Articole similare