Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo Kiev, acord cu Petrolul pentru un transfer de 800.000 de euro! Fotbalistul care a impresionat în Superliga s-a accidentat înainte să plece în Ucraina | EXCLUSIV

Dinamo Kiev, acord cu Petrolul pentru un transfer de 800.000 de euro! Fotbalistul care a impresionat în Superliga s-a accidentat înainte să plece în Ucraina | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, continuă să monitorizeze fotbalişti din România. După ce i-a avut la Şahtior pe Răzvan Raţ sau Ciprian Marica, "Il Luce" a dorit români şi la echipa din capitala Ucrainei, însă de fiecare dată totul a picat la limită.

Mircea Lucescu şi-a dat acordul pentru transferul unui român la Dinamo Kiev, însă fotbalistul s-a accidentat grav

Mircea Lucescu a continuat la Dinamo Kiev, în ciuda stării de război din Ucraina, iar antrenorul român vrea să readucă titlul din nou la echipa fraţilor Surkis, după ce l-a câştigat la finalul sezonului 2020-2021. 

Din cauza conflictului, Mircea Lucescu a fost nevoit să reconstruiască lotul, iar la începutul anului a pus ochii pe doi fotbalişti din România. 

Atacantul lui Hermannstadt, Daniel Paraschiv, a fost aproape de transferul la Dinamo Kiev. În februarie, cluburile s-au înţeles, iar decizia i-a aparţinut fotbalistului. La acel moment, Daniel Paraschiv a explicat că a refuzat transferul, din cauza situaţiei din Ucraina

Însă, cu o lună înainte, Dinamo Kiev a mai ratat un transfer din Superliga. 

Sursele Orange Sport susţin că Mircea Lucescu l-a dorit pe Marian Huja (24 de ani), fundaş la Petrolul Ploieşti, pentru care a existat şi un acord de transfer definitiv. 

Cu cetăţenie portugheză, dar cu origini româneşti, Marian Huja a făcut pasul în România, la Petrolul, în 2020, iar din acel moment s-a impus şi a impresionat în campionat. La un moment dat, Petrolul l-a evaluat la 1.5 milioane de euro, iar FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova au fost interesate de fundaşul central de 1.91 m. 

Dinamo Kiev şi Petrolul Ploieşti s-au înţeles asupra transferului, la 800.000 de euro plus procente pentru echipa din Superliga, iar Marian Huja ar fi urmat să plece pentru a semna cu echipa antrenată de Mircea Lucescu. Şi jucătorul îşi dăduse acordul, iar fundaşul era aşteptat la Kiev. 

Totul, înainte ca Dinamo Kiev să-l vândă pe fundaşul central Ilya Zabarnyi pentru 22 de milioane de euro la Bournemouth, în Premier League. 

Însă, transferul a picat după ce apărătorul care are şi cetăţenie română s-a accidentat grav, în cantonamentul din Turcia al "lupilor galbeni". Diagnosticul, ruptură de ligamente încrucişate, a anulat transferul pe care l-a plănuit Mircea Lucescu. 

Marian Huja a revenit pe teren pentru Petrolul

Calvarul lui Marian Huja s-a încheiat la 10 luni de la accidentarea care l-a lăsat pe margine. Fundaşul central de 24 de ani a revenit într-un meci de Cupa României, cu Progresul Pecica, la finalul lunii septembrie, când a jucat nouă minute în victoria Petrolului. 

Sursele Orange Sport informează că interesul lui Mircea Lucescu pentru Marian Huja ar putea reveni, dacă fundaşul va reuşi să ajungă la forma prin care a impresionat în România. 

Afla mai multe despre: marian hujamircea lucescumircea lucescu 

viewscnt
Articole similare