Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Djokovic a intervenit după eliminarea de la Roma: "Noua generaţie este deja prezentă. Încă încerc să mă agăţ de ei"

Djokovic a intervenit după eliminarea de la Roma: "Noua generaţie este deja prezentă. Încă încerc să mă agăţ de ei"

Tenis

Comentarii

Pentru prima dată în ultimii 19 ani, nici Novak Djokovic şi nici Rafael Nadal, accidentat, nu vor juca în finala de la Roma. Învins miercuri în sferturile de finală cu 6-4, 2-6, 6-2 de Holger Rune, Novak Djokovic a declarat, citat de Reuters, că mult-aşteptata "schimbare de generaţie" a sosit în sfârşit în tenisul masculin, după ce "Big Three", Roger Federer, Rafael Nadal şi sârbul, au dominat acest sport timp de aproape două decenii.

Novak Djokovic, care a pierdut de două ori la rând în faţa danezului Holger Rune (în finala Masters 1000 de la Paris-Bercy, în noiembrie anul trecut, şi apoi la Roma), a declarat că noua generaţie de jucători, condusă de numărul doi mondial Carlos Alcaraz, reprezintă o gură de aer proaspăt pentru tenis.

"O nouă generaţie este deja aici. Alcaraz (nr. 1 lunea viitoare) joacă un tenis extraordinar. Este bine pentru sportul nostru să avem feţe noi, jucători noi. Spunem de ani de zile că ne putem aştepta să vină acest moment în care vom asista la un fel de schimbare generaţională. Încă încerc să mă agăţ de ei. Încă vreau să continui. Să vedem cât de departe pot să joc", a spus el.

Djokovic, care s-a accidentat recent la cotul drept, a apelat la fizioterapeut în timpul meciului cu Rune şi a luat un analgezic pentru dureri.

Întrebat dacă Roland Garros (28 mai-11 iunie) va fi cel mai deschis turneu din ultimii ani, Djokovic a zâmbit şi a răspuns: "Depinde dacă Nadal joacă sau nu" (spaniolul îşi va anunţa decizia joi, la ora 16.00, într-o conferinţă de presă). Dar alături de el, Alcaraz, Rune - aceşti băieţi sunt în cursă, sunt favoriţi la câştigarea titlului".

Afla mai multe despre: novak djokovic 

viewscnt
Articole similare