Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doi sportivi care doar ce s-au întors de la Jocurile Olimpice au intrat în armata Ucrainei + Soldaţi din Legiunea Străină ar urma să se alăture forţelor ucrainene

Doi sportivi care doar ce s-au întors de la Jocurile Olimpice au intrat în armata Ucrainei + Soldaţi din Legiunea Străină ar urma să se alăture forţelor ucrainenegalerie foto

Special

Comentarii

Andriy Senkiv, un jurnalist ucrainean, susţine că schiorii Dmitro Pidrucinişi Dmitro Mazurciuk s-au înrolat în armata Ucrainei pentru a lupta contra Rusiei. În acelaşi timp, ucrainenii din Legiunea Străină se pot alătura trupelor ucrainene.

Ucrainenii luptă cu îndârjire în faţa armatei ruse şi încearcă să păstreze controlul marilor oraşe. Tot mai mulţi ucraineni s-au înrolat în armată şi unii dintre ei s-au întors de peste hotare, acolo unde locuiau.

Printre cei care s-au înrolat sunt şi doi schiori cunoscuţi în Ucraina. Ambii au participat la Jocurile Olimpice Beijing 2022, care s-au încheiat pe 16 februarie.

Doi schiori ucraineni s-au înrolat în armata Ucrainei

Andriy Senkiv, un jurnalist ucrainean, a anunţat pe contul său de Twitter că Dmitro Pidrucini şi Dmitro Mazurciukau cerut să se înroleze în armata Ucrainei, pentru a lupta contra ruşilor:

”Biatletul ucrainen Dmitro Pidrucini mi-a spus că slujeşte în Garda Naţională a Ucrainei, la Ternopil (n.r. în Vestul Ucrainei). El este însoţit de Dmitro Mazurciuk - combinata nordică. Ambii au participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Vă mulţumim pentru servicii, băieţi. Suntem mândri. Vom câştiga”, a fost mesajul postat de jurnalistul Andriy Senkiv.

Dmitro Pidrucini are 30 de ani şi a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale din 2019, la biatlon.

Dmitro Mazurciuk are 23 de ani şi în acest an a avut prima sa participare la Jocurile Olimpice de Iarnă, Beijing 2022.

Ucrainenii din Legiunea Străină Franceză se pot alătura armatei Ucrainei

Potrivit publicaţie Nexta, ucrainenii care luptă în Legiunea Străină Franceză au primit acceptul de a se alătura armatei Ucrainei. Sursa citată susţine că aceştia vor veni complet echipaţi pentru a intra în luptă.

Până acum, ţările NATO au refuzat să trimită soldaţi în Ucraina, pe motiv că nu este membră a organizaţiei şi există riscul unui război mondial.

În schimb, coaliţia internaţională a decis să trimită armatei Ucrainei armament, echipamente militare, dar şi ajutoare financiare.

Legiunea Străină Franceză este o grupare de elită care face parte din Armata Franţei, dar în care soldaţii francezi reprezintă doar aproximativ un sfert.

A fost înfiinţată pe 10 martie 1831 şi, de-a lungul timpului, a avut misiuni de menţinere a păcii în special în ţările africane.

Cecenii din Batalionul Dzhokhar Dudayev au anunţat că vor continua să lupte de partea Ucrainei

Batalionul Dzhokhar Dudayev a luat fiinţă în 2014 şi este format în principal de voluntari care au luptat contra Rusiei în Primul şi Al Doilea Război din Cecenia (1994-1996, respectiv 1999-2000).

Primul lider al organizaţiei a fost Isa Munayev, cel care a fost ucis în 2015, într-o operaţiune în Donbas. În prezent, Batalionul Dzhokhar Dudayev este condus de Adam Osmayev.

Cecenii din Batalionul Dzhokhar Dudayev sunt mari adversari ai Rusiei şi în ultimii ani au mers în Ucraina, unde au luptat în regiunile Doneţk şi Luhansk.

În prezent, Batalionul Dzhokhar Dudayev din Ucraina numără aproximativ 300 de soldaţi, toţi cu multă experienţă în confruntările militare.

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare