Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doi tricolori, la un pas de naţionala Ungariei! Selecţionerul: "Special pe el l-am urmărit". Fotbaliştii pe care România îi poate pierde | EXCLUSIV

Doi tricolori, la un pas de naţionala Ungariei! Selecţionerul: "Special pe el l-am urmărit". Fotbaliştii pe care România îi poate pierde | EXCLUSIV
Comentarii

Selecţionerul naţionalei Ungariei, Marco Rossi, a acordat un interviu pentru Orange Sport în care a vorbit despre doi tricolori. Aceştia ar putea ajunge, în cele din urmă, în naţionala ţării vecine.

Marco Rossi, despre cei doi tricolori care ar putea juca pentru Ungaria: "L-am urmărit în special pe el" 

Odată cu ascensiunea campionatului maghiar, tot mai mulţi fotbalişti români au făcut pasul în fotbalul din Ungaria. În urmă cu câţiva ani, Marco Rossi ar fi putut face traseul invers, după ce a fost ofertat de o nou-promovată în Superliga României, prin intermediul prietenului său Ioan Ovidiu Sabău. 

Rămas la cârma naţionalei Ungariei, italianul monitorizează constant jucătorii care ar putea fi convocaţi. Doi tricolori sunt în vederile lui Marco Rossi: Marius Corbu şi Claudiu Bumba.   Amândoi joacă în prima ligă maghiară şi sunt consideraţi jucători importanţi la echipele lor. 

Marius Corbu, mijlocaş ofensiv de 20 de ani născut în Cădăreşti, are dublă naţionalitate, română şi maghiară, iar din 2020 joacă la Akademia Puscas, după ce a plecat de la Miercurea Ciuc. 

"L-am urmărit în special pe Marius Corbu, jucătorul celor de la Akademia Puskas, iar Bumba joacă la Kisvarda", a declarat Marco Rossi pentru Orange Sport. 

Marius Corbu a făcut parte din lotul U21 convocat de Florin Bratu la acţiunea naţionalei mici din iunie şi nu a debutat pentru prima reprezentativă condusă de Edi Iordănescu. 

Marco Rossi aşteaptă acum clarificarea situaţiei lui Claudiu Bumba, despre care presa din Ungaria a scris că va depune jurământul pentru obţinerea cetăţeniei maghiare

"Am auzit zvonuri despre Bumba că ar putea juca pentru naţionala Ungariei, dar totul trebuie să fie foarte clar. 

În acest caz trebuie să ştii ce vor jucătorii cu adevărat şi apoi care sunt condiţiile ca să-i convocăm", a adăugat selecţionerul. 

La 28 de ani, mijlocaşul Claudiu Bumba a fost transferat de Mol Fehervar şi nu a prins lotul final al lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Naţiunilor

"Ce pot să spun despre noi e că totul a început acum câţiva ani când am început munca noastră la federaţie. Avem suportul federaţiei şi al tuturor din jurul nostru, pentru că în Ungaria infrastructura arată foarte bine, stadioanele la fel, academiile sunt noi. Noi putem fi doar profesionişti şi să îmbunătăţim cunoştintele. Suntem pe drumul cel bun, mai e foarte mult de muncit, însă suntem pe drumul cel bun", a mai spus selecţionerul Ungariei, Marco Rossi, pentru Orange Sport. 

FRF se teme că încă un fotbalist român ar putea fi naturalizat de Ungaria, după cum recunoaşte Mihai Stoichiţă. 

  • Începând din luna iulie, cele mai importante ştiri din sportul mondial vă dau întâlnire la ora fixă, în fiecare zi, doar pe Orange Sport 1. De la 08:30, 10:00, 12:30 şi 17:30, sunteţi invitaţi să aflaţi cele mai fresh informaţii ale momentului.
  • În plus, de la jumătatea lunii iulie, când Superliga României va reveni cu un nou sezon, un nou jurnal de ştiri actualizat vă aşteaptă zilnic, imediat după meciul şi emisiunea serii.

Afla mai multe despre: marco rossimarco rossi ungariaselectioner ungariamarius corbuclaudiu bumba 

viewscnt
Articole similare