You are here:

Dorinel Munteanu, mesaj pentru "Generaţia de Suflet", calificată în optimile de la EURO: "România respiră! Sunt mândru de aceşti băieţi!"

Dorinel Munteanu, mesaj pentru "Generaţia de Suflet", calificată în optimile de la EURO: "România respiră! Sunt mândru de aceşti băieţi!"
Comentarii

Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat fotbalist din istoria echipei naţionale a României şi totodată un component al "generaţiei de aur", le-a transmis un mesaj emoţionant tricolorilor prezenţi în Germania pentru turneul final de Campionat European.

Fostul mare internaţional şi actual antrenor al celor de la Oţelul Galaţi a urmărit partidele României la EURO 2024. Aflat în Austria, în cantonamentul echipei sale, fostul internaţional a urmărit partida României cu Slovacia pe laptop.

Impresionat de mentalitatea şi dăruirea prin care s-au remarcat la cele trei meciuri din faza grupelor, Munteanu speră ca actuala generaţie de "tricolori" să reuşească o calificare în faza sferturilor de finală.

Dorinel Munteanu a evidenţiat faptul că multă lume nu îi acorda actualei generaţii mari şanse de a reuşi o performanţă notabilă la acest turneu final, însă aceştia au reuşit să se califice dintr-o grupă din care plecau a patra favorită, pe hârtie.

Dorinel Munteanu: "Am suferit, am fost conduşi, dar ne-am revenit. România respiră"

"A fost aşa cum am mai spus. Jocul României, dăruirea celor din teren mi-au dat încredere şi în această seară. A fost greu, absolut, cum era şi normal să fie un joc de calificare. Am şi suferit, am fost conduşi, dar ne-am revenit, am echilibrat balanţa, am egalat şi acum toţi suntem fericiţi. România respiră, prin calificare, prin dragostea suporterilor, care au revenit alături de echipă cum era pe vremea noastră.

Cu puţină şansă în meciul următor, poate că această generaţie poate să egaleze performanţa noastră, să ajungă în sferturile unei mari competiţii. Eu le doresc asta! Noi am fost la Mondiale, ei ar fi la Euro, dar tot ar fi ceva fantastic, special, o bornă istorică. Fiindcă, să nu uităm, foarte mulţi nu credeau că putem trece de grupa asta cu Belgia şi cu Ucraina. Dar uite că am câştigat-o chiar!", a declarat Dorinel Munteanu, la GSP.

Cât despre ultimul meci din faza grupelor, Dorinel Munteanu nu crede că ar fi fost vorba de un rezultat obţinut în urma unei înţelegeri. 

"N-aţi văzut cum a fost meciul?! De unde înţelegere, fiecare echipă a tras, cu armele ei, a încercat să câştige. Ne-a scos iar Niţă, care e în continuare formidabil.

La penalty am avut emoţii mai mari la analiza VAR. Dar la execuţie nu, Răzvan a fost calm, liniştit, a tras perfect. Au mai fost ocazii, putea să câştige oricine. Şi dincolo, Belgia cu Ucraina s-a jucat pe contre. Nu puteai să spui cine bate", a mai spus antrenorul celor de la Oţelul Galaţi.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniaolandaeuro 2024dorinel munteanu 

viewscnt
Articole similare