Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Două branduri importante au revenit în fotbalul românesc: ”Avem două modificări de denumiri”

Două branduri importante au revenit în fotbalul românesc: ”Avem două modificări de denumiri”

Fotbal intern

Comentarii

Două dintre cele mai cunoscute branduri din fotbalul românesc au revenit, anunţ făcut de FRF.

Două echipe cunoscute din România, care au avut mari probleme în ultimii ani, au revenit în fotbalul de la noi. Cele două cluburi au cerut schimbarea de denumire şi membrii Comitetului Executiv al FRF au fost de acord.

Două branduri cunoscute s-au întors în fotbalul românesc

În cadrul Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc miercuri, 29 iunie, au fost aprobate schimbările de denumire pentru două echipe din fotbalul românesc.

Prin această decizie au revenit astfel două branduri cunoscute, Corvinul Hunedoara şi Gloria Buzău. Până acum, cele două echipe au funcţionat sub o altă denumire:

”S-au omologat clasamentele tuturor competiţiilor. Avem şi două modificări de denumiri: CS Hunedoara devine CS Corvinul 1921 Hunedoara, iar FC Buzău va fi Gloria Buzău”, a declarat Răzvan Burleanu la finalul Comitetului Executiv.

Corvinul Hunedoara, club înfiinţat în 1921, care a cunoscut perioada de glorie în anii '80, cu Mircea Lucescu antrenor, a funcţionat până acum sub denumirea CS Hunedoara.

Decăderea Corvinului a început după Revoluţie şi echipa a fost măcinată de problemele financiare. În 2004, a fost exclusă din toate competiţiile, din cauza unor datorii pe care nu le-a putut achita.

În prezent, la Hunedoara există un proiect ambiţios pentru renaşterea echipei, care se bucură de susţinerea autorităţilor locale. Corvinul ar urma să aibă şi un nou stadion, care ar urma să fie construit cu ajutorul banilor asiguraţi de Compania Naţională de Investiţii.

Gloria Buzău este o altă echipă cunoscută în România. Înfiinţată în 1971, Gloria a petrecut în total 7 sezoane în Liga 1, în întreaga sa istorie. Cea mai bună clasare a fost un loc 5 obţinut în 1985. De asemenea, Gloria Buzău se poate mândri că a ajuns în semifinalele Cupei Balcanice, în 1986.

ÎÎn 2016, echipa a intrat în faliment şi la Buzău a fost înfiinţat un nou club, FC Buzău. Acum, brandul Gloria a revenit la Buzău.

Afla mai multe despre: liga 2 

viewscnt
Articole similare