Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”'Duckadam' Bono”. Legendarul portar al Stelei de la Sevilla 1986, amintit după eliminarea Spaniei în faţa Marocului, de la Cupa Mondială 2022

”'Duckadam' Bono”. Legendarul portar al Stelei de la Sevilla 1986, amintit după eliminarea Spaniei în faţa Marocului, de la Cupa Mondială 2022

Cupa Mondială

Comentarii

Eliminarea Spaniei în faţa Marocului la Cupa Mondială 2022, una la care portarul nord-africanilor, Bono (31 de ani), a contribuit decisiv, i-a făcut pe iberici să îl readucă în lumina reflectoarelor pe Helmut Duckadam (63 de ani) şi recordul său inegalabil de la Sevilla 1986.

Spania a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Reprezentativa Marocului a oprit parcursul naţionalei pregătite de Luis Enrique în Qatar.

Spania şi Maroc au încheiat la egalitate după 120 de minute de joc, scor 0-0, şi calificarea s-a decis la lovituri de departajare. 

Maroc a început cu gol – Sabiri, spaniolii au trimis în bară prin Sarabia, iar marocanii au mai înscris odată la execuţia lui Ziyech. 

Bono a apărat şutul lui Soler, apoi a ratat şi Maroc prin Benoun, dar Bono a apărat şi execuţia lui Busquets, pentru ca Hakimi să înscrie stabilind scorul final 3-0 şi să trimită pentru prima oară în istorie Marocul în sferturile Cupei Mondiale.

La finalul acestui meci dramatic, presa spaniolă a reacţionat imediat şi a criticat naţionala ”Furia Roja” şi pe selecţionerul Luis Enrique. Acesta şi-a asumat eliminarea timpurie a selecţionatei iberice.

”'Duckadam' Bono”. Legendarul portar al Stelei de la Sevilla 1986, amintit după eliminarea Spaniei în faţa Marocului, din optimile Cupei Mondiale 2022

Dar presa din Spania nu a scris doar despre eşecul ”Furiei Roja”, ci a subliniat şi performanţa reuşită de Maroc, evidenţiind aportul decisiv pe care l-a avut portarul Bono în calificarea acestei naţionale, în premieră, în sferturile Cupei Mondiale.

Goalkeeper-ul în vârstă de 31 de ani a fost eroul marocanilor la loviturile de departajare. Toţi cei trei jucători spanioli care au executat de la punctul cu var nu au reuşit să îl învingă pe acesta. 

Astfel, numele lui Bono a apărut a avut un loc special în presa spaniolă. Datorită acestei performanţe, jurnaliştii de La Vanguardia au amintit şi de recordul lui Helmut Duckadam, care a fost aproape, dar nu suficient, să fie egalat.

În finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, dintre Steaua şi FC Barcelona, disputată la Sevilla, legendarul portar român a apărat patru lovituri de departajare consecutive şi a ajutat formaţia bucureşteană să triumfe.

Astfel, Steaua devenea prima şi singura echipă din România care a cucerit cel mai important trofeu la nivel de cluburi.

De atunci, Helmut Duckadam este cunoscut în lumea fotbalului şi ca ”Eroul de la Sevilla”. 

Ca o coincidenţă, Bono este legitimat în prezent la FC Sevilla, acolo unde a ajuns în vara anului 2019.

Afla mai multe despre: bonoduckadammaroc 

viewscnt
Alte articole
Articole similare