Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"E un jucător bun". Mircea Rednic a provocat reacţii după ce l-a desemnat pe un slovac "cel mai bun număr 10" din Superliga

"E un jucător bun". Mircea Rednic a provocat reacţii după ce l-a desemnat pe un slovac "cel mai bun număr 10" din Superliga

UTA

Comentarii

Antrenorul de la UTA, Mircea Rednic, e de părere că-l antrenează pe cel mai bun decar din Superliga. Slovacul Andrej Fabry (26 de ani) este titularul arădenilor, iar în acest sezon a ajuns la al patrulea gol, în 11 meciuri.

Mircea Rednic crede că-l are la UTA pe cel mai bun decat din Superliga, iar reacţiile despre slovac au apărut

Farul Constanţa a remizat, joi seară, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa UTA Arad, într-o partidă restantă din etapa a cincea a Superligii. La finalul partidei, Mircea Rednic l-a lăudat pe slovacul Fabry, mijlocaşul pe care l-a adus în Superliga. 

"Am lucrat cu mulţi jucători în cariera mea şi cred că, în momentul de faţă, Fabry e peste Palic şi e cel mai bun număr 10 de la noi din ţară. Poate mai mult, trebuie să profităm mai mult de calităţile lui”, a spus Mircea Rednic, după remiza cu campioana României. 

Remarca "Puriului" a fost comentată imediat de Iulian Miu, care nu s-a grăbit să afirme că Andrej Fabry este cel mai bun decar din Superliga. 

Fostul fundaş central ar trage primele concluzii abia după o perioadă în care jucătorul născut în Topoľčany va avea evoluţii constante. 

"Din exterior, îl vezi într-un fel, din interior în alt fel. Hai să-l mai vedem câteva meciuri şi după ne facem o părere. E un jucător bun. Vreau să-l văd în mai multe meciuri, să-l văd un sezon întreg, să aibă constanţă, apoi să ne dăm cu părerea despre el", a declarat oficialul de la CSA Steaua Bucureşti. 

Evoluţiile slovacului au fost analizate şi de comentatorul Orange Sport, Emil Grădinescu, iar acesta l-a pus în concurenţă, printre alţii, cu mijlocaşul Universităţii Craiova, Alex Mitriţă. 

"Să facem o distincţie între numărul 10 de pe tricou şi rolul de decar, că aşa intra şi Tavi Popescu (n.r. - zâmbeşte). Nu ştiu, mai sunt jucători valoroşi, care dacă nu sunt decari ajung în poziţia aia. Cred că mai sunt jucători. Mitriţă arată că are valoare, mai are scădere în joc, dar intuieşti în el clasa unui decar adevărat", a spus Emil Grădinescu, la Sport Report. 

Cine este Andrej Fabry, preferatul lui Mircea Rednic la UTA

Mijlocaşul central de profil ofensiv Andrej Fabry, în vârstă de 26 de ani, a venit din prima ligă a Slovaciei, de la Skalica. A evoluat în sezonul precedent 35 de meciuri în toate competiţiile, a reuşit 12 goluri şi a oferit 5 pase decisive.

Născut pe 1 martie 1997, la Topoľčany, în Slovacia, Fabry măsoară 1.77 şi poate evolua atât în mijlocul terenului, cât şi în partea partea dreaptă.

A evoluat în carieră pentru FC Nitra, Dunajska Streda, SKF Sered şi Skalica în Slovacia şi Jablonec, în Cehia.

A adunat patru selecţii pentru naţionala de tineret a Slovaciei, pentru care a debutat în 2018.

 

Afla mai multe despre: andrej fabryfarul utamircea redniciulian miu 

viewscnt
Articole similare