Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă un portughez vrea să joace pentru România, după Camora! ”Am 100% sânge de român”. Vestea primită de Edi Iordănescu | EXCLUSIV

Încă un portughez vrea să joace pentru România, după Camora! ”Am 100% sânge de român”. Vestea primită de Edi Iordănescu | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Marian Huja nu ar spune nu unei eventuale convocări la echipa naţională a României. Fotbalistul născut în Portugalia din părinţi români a revenit recent pe gazon după o accidentare care l-a ţinut departe de fotbal timp de aproape un an.

În vârstă de 24 de ani, Marian Huja a îmbrăcat din nou tricoul Petrolului în campionat după 11 ani într-un meci pe care nu-l va uita curând. Fundaşul ”găzarilor” a marcat ultimul gol al Petrolului din victoria de pe Oblemenco, din meciul cu Universitatea Craiova, scor 3-1 şi a izbucnit în lacrimi. 

Reuşita din Bănie i-a dat curaj lui Huja, care a declarat că şi-ar dori să devină al doilea portughez care evolueză sub tricolor, după Mario Camora.

Marian Huja vrea să joace pentru România. ”Poate sunt portughez pe din afară, dar mă simt 100% român”

”Îmi doresc ca echipele din România să ajungă din nou la nivelul competiţiilor europene, să putem vedea din nou echipe mari în Europa precum Petrolul, Steaua, Rapid.

Aş vrea să joc pentru naţionala României. M-am născut în Portugalia, dar eu am 100% sânge de român. Poate sunt portughez pe din afară, dar pe înăuntru sunt 100% român”, a spus Marian Huja, în exclusivitate pentru Orange Sport.

  • Marian Huja are o prezenţă în naţionala U18 a Portugaliei, după ce a debutat în reprezentativă pe 2 februarie 2017. 

Huja a ratat transferul carierei din cauza accidentării

Cu dublă cetăţenie, română şi portugheză, Marian Huja a făcut pasul în România, la Petrolul, în 2020, iar din acel moment s-a impus şi a impresionat în campionat. La un moment dat, Petrolul l-a evaluat la 1.5 milioane de euro, iar FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova au fost interesate de fundaşul central de 1.91 m. 

Dinamo Kiev şi Petrolul Ploieşti s-au înţeles asupra transferului, la 800.000 de euro plus procente pentru echipa din Superliga, iar Marian Huja ar fi urmat să plece pentru a semna cu echipa antrenată de Mircea Lucescu. Şi jucătorul îşi dăduse acordul, iar fundaşul era aşteptat la Kiev. 

Însă, transferul a picat după ce apărătorul care are şi cetăţenie română s-a accidentat grav, în cantonamentul din Turcia al "lupilor galbeni". Diagnosticul, ruptură de ligamente încrucişate, a anulat transferul pe care l-a plănuit Mircea Lucescu. 

 

Afla mai multe despre: marian hujamario camoramarian huja nationala romanieiedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare