Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Ea era foarte atentă la tot ce lua”. Noi dezvăluiri despre Simona Halep: ”Nu tolera chestiile astea”

”Ea era foarte atentă la tot ce lua”. Noi dezvăluiri despre Simona Halep: ”Nu tolera chestiile astea”

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep a fost prinsă dopată cu o substanţă interzisă şi este suspendată temporar de la orice eveniment de tenis. Firicel Tomai, antrenorul Simonei Halep din perioada 2008-2012, a vorbit şi el despre scandalul de dopaj şi este alături de fosta sa elevă.

Simona Halep a fost depistată pozitiv în urma unui control făcut la US Open, competiţie la care a fost eliminată în primul tur.

Românca a picat testul anti-doping, fiind pozitivă cu roxadustat, o substanţă plasată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) în clasa celor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puţin de patru ani.

”Ea era foarte atentă la tot ce lua”. Noi dezvăluiri despre Simona Halep: ”Nu tolera chestiile astea”

Primul antrenor al Simonei Halep, Firicel Tomai, a fost surprins de episodul în care este implicată sportiva de 31 de ani.

Acesta a detaliat că fosta sa elevă era foarte atentă cu tot ce consuma şi îşi introducea în corp.

”Mă surprinde că nu cred că Simona a apelat la aşa ceva şi sperăm că e un accident. Dacă se dovedeşte că a fost un oarecare accident la recoltări, nu cred că înseamnă nimic. Poate să-i dea un avertisment, ceva. 

Românii, în special jucătorii români mai ales, mî refer la cei de prima sută, nu cred că restul ar fi făcut, dar e riscul prea mare, românii nu sunt protejaţi deloc. Nu sunt într-o eventuală variantă cum posibil s-a auzit că alţi jucători străini ar fi ajutaţi mai demult în teorii de astea. Românii s-au ţinut departe tot timpul de treaba asta şi nu cred. 

Ea era foarte atentă la tot ce lua şi nici nu-i făcea prea bine. Şi mineralele îi dădeau o senzaţie neplăcută la stomac. 

Ea nu tolera chestiile astea. Acum nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Va reveni pentru că nu cred că e o chestie clară”, a declarat Firicel Tomai, antrenorul Simonei din perioada 2008-2012, pentru Orange Sport.

Farmacista Beatrice Speteanu a explicat ce face mai exact roxadustat, pentru a înţelege mai bine în ce fel încălcat Halep regulile şi dacă este cu adevărat plauzibil să fi făcut acest lucru din greşeală.

Conform acesteia, roxadustatul este o sintetic, astfel că nu poate fi găsit în natură, fiind substanţa activă din medicamentul Evrenzo, care este folosit pentru a trata anemia.

Afla mai multe despre: simona halepfiricel tomai 

viewscnt
Articole similare