Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa feminină de gimnastică a României revine după 12 ani la Jocurile Olimpice! Rezultatele tricolorelor la Campionatul Mondial din Anvers au asigurat calificarea

Echipa feminină de gimnastică a României revine după 12 ani la Jocurile Olimpice! Rezultatele tricolorelor la Campionatul Mondial din Anvers au asigurat calificarea

Gimnastică

Comentarii

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a încheiat calificările de la Campionatul Mondial pe locul 10. Ultima participare a fost în 2012, când România a obţinut medalia de bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Echipa tricoloră a încheiat, luni, concursul de calificare cu un total de 157.795 puncte (sărituri – 40.099, paralele – 39.132, bârnă 38.965 şi sol 39.599), cu care s-a clasat pe locul 10 şi a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice. Nu însă şi în finala Campionatului Mondial de la Anvers, în care vor evolua primele opt, adică SUA, Marea Britanie, China, Brazilia, Italia, Olanda, Franţa, Japonia.

Ana Maria Bărbosu, cu 52.932 puncte, s-a calificat în finală la individual-compus (locul 19), iar Sabrina Maneca Voinea, cu 13.666 ajunge în finală la sol (locul 8).

La Jocurile Olimpice de la Paris au obţinut biletele 9 echipe din calificările de la Anvers, care se alătură celor trei calificate deja în 2022, adică SUA, Marea Britanie, Canada, aflate în Top 12 şi în competiţia de luni seară.

Echipa feminină a României, cu 12 medalii olimpice în palmares, din care trei de aur, a participat ultima dată la JO la ediţia din 2012, când a obţinut medalia de bronz, în componenţa Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru.

La masculin, România va avea un singur reprezentant la JO 2024, pe gimnastul Andrei Muntean, care a obţinut biletele pentru Paris pe baza criteriului FIG prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual, care nu sunt calificaţi cu echipa, vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice. Andrei Muntean s-a clasat pe locul 30 în întrecerea individuală, cu 80.665 puncte, şi va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Rio 2016.

Programul în continuare la CM de la Anvers: 3 octombrie (de la ora 20.30) – finală echipe masculin; 4 octombrie (20.30) – finală echipe feminin; 5 octombrie(20.30)  – finală individual-compus masculin; 6 octombrie (20.30) – finală individual-compus feminin; 7 octombrie (15.00) – finale aparate, masculin la sol, cal cu mânere, inele şi feminin, la sărituri, paralele; 8 octombrie (15.00) – finale aparate, masculin la sărituri, paralele, bară fixă şi feminin, la bârnă, sol.

Afla mai multe despre: romania gimnasticaechipa feminina gimnastica jocurile olimpiceromania jocurile olimpice paris 

viewscnt
Articole similare