Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa lui Ladislau Boloni pentru fotbalul românesc: Cornel Dinu, Adrian Ilie, Cristiano Bergodi şi Victor Piţurcă. Ce rol ar fi îndeplinit fiecare

Echipa lui Ladislau Boloni pentru fotbalul românesc: Cornel Dinu, Adrian Ilie, Cristiano Bergodi şi Victor Piţurcă. Ce rol ar fi îndeplinit fiecare

Echipa națională

Comentarii

Ladislau Boloni a fost în negocieri cu FRF pentru preluarea echipei naţionale, dar în cele din urmă a ajuns pe banca tehnică a clubului Metz.

Ladislau Boloni a dezvăluit planul de redresare pe care avea de gând să îl aplice în fotbalul românesc dacă ar fi devenit selecţioner al primei reprezentative.

Din echipa actualului tehnician de la Metz ar fi făcut parte Cornel Dinu, Adrian Ilie, Cristiano Bergodi şi Victor Piţurcă.

”Printre altele, voiam să formez o Comisie Tehnică autonomă de Federaţia Română de Fotbal. I-aş fi cooptat aici pe Cornel Dinu, pe Adrian Ilie, pe Victor Piţurcă şi pe Cristiano Bergodi.

Sigur că mai erau candidaţi valoroşi, cum e Dan Petrescu sau Gică Hagi, dar ei sunt implicaţi în alte proiecte acum. Ca şi Bergodi, care e la Sepsi, dar el e excepţia, aş fi îndrăznit să-l abordez.

Aş fi dorit ca, împreună cu aceşti băieţi, să facem o radiografie a fotbalului nostru actual, cu tot ce înseamnă plusuri şi minusuri. Ca să putem ataca apoi cealaltă problemă, şi anume, cum putem să scăpăm de minusuri“, a declarat Bölöni, pentru Adevărul.

Antrenorul de 69 de ani a oferit detalii despre funcţia şi rolul pe care ar fi urmat să le îndeplinească cei patru candidaţi pe care s-ar fi bazat acesta.

”Pe Dinu l-am văzut foarte bine în acest proiect, implicat în ceea ce înseamnă trecerea jucătorilor de la Under 21, la nivelul primei reprezentative. Cu capacitatea lui intelectuală şi experienţa lui internaţională, aş fi dorit ca Dinu să-mi dea o mână de ajutor. E greu să găseşti pe cineva mai competent decât Dinu pentru treaba aceasta. 

De Bergodi aş fi avut nevoie, fiindcă avem mulţi jucători în Italia. Şi nimeni nu poate şti mai bine decât Bergodi de ce are nevoie un fotbalist care e în campionatul italian. Şi aş fi dorit ca el să meargă să le deschidă ochii acestor jucători. Mă gândesc la un Răzvan Marin, care ar fi primit ajutorul necesar, sfatul necesar.    

Tot în această idee, Adrian Ilie ar fi ţinut legătura cu românii din Spania sau cu băiatul lui Hagi din Scoţia sau cu jucătorii pe care îi avem în Belgia. Pentru că Adi Ilie e genul de om care ştie foarte bine ce trebuie făcut, pentru ca talentul să se transforme în valoare. 

Iar Piţurcă ar fi făcut treaba de care am vorbit, când am pomenit de Bergodi, însă cu jucătorii de acasă. Pentru că Piţi îi ştie pe toţi! Şi eu am încredere în ceea ce spune, în ceea ce face şi, bineînţeles, în ceea ce a făcut”, a transmis antrenorul din liga a doua franceză.

După ce negocierile cu Boloni nu s-au concretizat, FRF l-a pus pe Edi Iordănescu drept selecţioner al echipei naţionale a României. Acesta a obţinut o singură victorie în cele patru meciuri din Liga Naţiunilor.

Afla mai multe despre: boloniechipa nationala 

viewscnt
Articole similare