Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu este încrezător după egalul cu Kosovo. ”Echipa a arătat caracter”. Ce l-a nemulţumit pe selecţionerul României

Edi Iordănescu este încrezător după egalul cu Kosovo. ”Echipa a arătat caracter”. Ce l-a nemulţumit pe selecţionerul României

Echipa națională

Comentarii

România a remizat în deplasare cu Kosovo, scor 0-0, şi este faovrită la ocuparea locului doi în grupa I din preliminariile pentru EURO 2024.

Edi Iordănescu s-a declarat mulţumit de remiza obţinută de ”Tricolori” în Kosovo şi este optimist înaintea meciului de ”foc” de la Lucerna, cu Elveţia. Selecţionerul naţionalei a fost nemulţumit de faptul că, echipa noastră a pierdut foarte multe mingi în prima repriză din deplasarea de la Priştina.

Edi Iordănescu este încrezător după egalul cu Kosovo. ”Echipa a arătat caracter”. Ce l-a nemulţumit pe selecţionerul României

”Eu cred că e momentul în care trebuie să ne uitam sută la sută la noi. Sunt lucruri pozitive, avem 7 puncte după trei jocuri, două deplasări. E important că ne-am ţinut adversarul departe. Echipa a arătat caracter şi am făcut şi trei schimbări pe ultima sută de metri, pentru a schimba puţin talia şi puterea de luptă.  

Din păcate, dacă a fost un lucru în prima repriză care nu m-a mulţumit, a fost că am pierdut foarte multe mingi în treimea noastră şi nu am câştigat multe mingi în treimea lor. 

Una peste alta, Kosovo a avut situaţii importante,  dar şi noi am avut ocaziile noastre, din care puteam scoate mai mult. Sunt jucători cu caltiate foarte mare (n.r. fotbaiştii kosovari). Kosovo, am spus şi înaintea jocului, are capacitate de a rezolva situaţii unu contra unu.

(n.r. despre titularizarea lui Moldovan în detrimentul lui Aioani şi Târnovanu) A fost o analiză complexă şi cred că oricare dintre cei portari ar fi dat tot ce ar fi avut mai bun. Sigur că de afară pare un factor de risc. Marian Aioani nici nu a debutat la echipa naţională, cei doi (n.r. Târnovanu şi Moldovan) erau familiarizaţi. Tot grupul şi-a adus aportul pentru un rezultat pozitiv. Am căutat victoria, dar contextul a făcut să ne mulţumim şi cu un rezultat de egalitate. 

M-aţi întrebat despre egalul dintre Kosovo şi Andorra, vedeţi, Andorra face egal cu Kosovo şi acum marchează cu Elveţia. Am avut cu Andorra momente bune, cu Belarus momente bune.

Am avut astăzi momente de mult caracter. Nu este niciun meci de dinainte câştigat, cum nu e niciun meci de dinainte pierdut. Este posibil să vedeţi nume noi în teren, dar vreau să felicit încă o dată echipa. Fiecare jucător a trăit meciul la intensitate maximă şi a fost implicat total.

Plecăm într-o altă provocare cu Elveţia, o echipă care ne va consuma mult. Avem încredere că, dacă vom face modificări, cei ce vor intra îşi vor aduce aportul. Am încredere că vom obţine un rezultat bun în Elveţia”, a declarat Edi Iordănescu la conferinţa de presă de după finalul meciului cu Kosovo.

Clasament grupa I: 1. Elveţia - 9 puncte, 2. România - 7 puncte, 3. Israel - 4 puncte, 4. Kosovo - 3 puncte, 5. Andorra - 1 punct, 6.  Belarus - 0 puncte.

Afla mai multe despre: romaniaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare