Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu, feroce! A dezvăluit fotbaliştii la care s-a renunţat din lotul României: "Au crezut că pot face asta şi nu se întâmplă nimic" | EXCLUSIV

Edi Iordănescu, feroce! A dezvăluit fotbaliştii la care s-a renunţat din lotul României: "Au crezut că pot face asta şi nu se întâmplă nimic" | EXCLUSIVgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Calificarea naţionalei României la EURO 2024 a fost posibilă atât cu deciziile luate pe teren de Edi Iordănescu, dar şi cu regulile clare pe care selecţionerul le-a trasat tricolorilor convocaţi. De altfel, atunci când jucătorii au încălcat ordinele antrenorului, aceştia au plătit cu prezenţa în lot, susţine Andrei Vochin.

Anunţ dinspre FRF! Tricolorii au plătit cu prezenţa la naţională, după ce n-au respectat regulile

Au început calculele pentru grupa României de la EURO 2024, pe care cel puţin trei tricolori l-ar putea vedea de acasă, consideră Basarab Panduru

După calificare, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a dezvăluit cum a produs Edi Iordănescu performanţa cu echipa naţională. Un set de reguli impus a contribuit la rezultate, însă omul de încredere al lui Răzvan Burleanu a dezvăluit că au existat fotbalişti la care s-a renunţat, întrucât nu s-au adaptat hotărârilor lui Edi Iordănescu. 

"Disciplina impusă a fost elementul principal al formării unui grup, că tot râde lumea de grupul ăsta de se prăpădeşte. Elveţia, cu toate valorile ei, n-a învins România cu grupul ei. 

Ca să faci un grup trebuie să faci un set de reguli respectat de toată lumea, indiferent de unde vine. Un set de reguli ca accesul limitat la poartă al frizerului. Îţi pui întrebarea: <<Fraţilor, staţi 300 de zile la echipa de club, acum aveţi nevoie de frizer, la naţională?>>. Sau să-şi rezolve probleme de vize, acte... Li s-a spus şi de ce nu mai trebuie, că se pierde din concentrare", a declarat Andrei Vochin, pentru Orange Sport. 

De altfel, au existat informaţii despre nemulţumirile lui Edi Iordănescu, atunci când în cantonament a dat peste notari sau frizeri

Andrei Vochin: "Cine acceptă, rămâne. Cine nu acceptă, trebuie să plece"

Indiferent de numele fotbalistului, Edi Iordănescu a mers pe linia sa şi chiar a renunţat la anumiţi jucători. 

"Majoritatea a înţeles. Au fost unii care n-au înţeles sau au crezut că pot sau că au putut face lucrurile astea în trecut şi nu li s-a întâmplat nimic. Când a încălcat codul, înseamnă că nu se poate adapta la un stil de joc, că nu mă refer doar la frizer, la o filosofie a antrenorului, la un cod disciplinar în interiorul grupului şi atunci te respinge grupul. 

Grupul spune <<Stai, domnule, ce facem? Noi ne chinuim aici şi vine unul care vrea să strice treaba asta?>>. Nu sunt doar chestii tehnice, tactice, ci sunt şi de nivel social. Chestia asta a fost aplicată nu doar jucătorilor. 

Fiecare îşi face treaba, nu face suplimentar, nici mai puţin. Cine acceptă, rămâne. Cine nu acceptă, trebuie să plece, că altfel nu poţi să salvezi echipa. Da, au fost propunerile lui Edi Iordănescu, n-au venit dinspre preşedinte, director tehnic, dinspre mine. Toţi am fost deschişi, iar meritul e 100% al lui şi al jucătorilor", a mai spus Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, pentru Orange Sport. 

Galerie foto de la sărbătoarea României pentru calificarea la EURO 2024

 Galerie foto

Afla mai multe despre: edi iordanescuedi iordanescu echipa nationalaromania euro 2024,  

viewscnt
Articole similare