Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viitor incert pentru Edi Iordănescu! "În decizia mea va conta mult ce se întâmplă şi la EURO". Selecţionerul şi-a amintit şi jignirile nemeritate după calificare

Viitor incert pentru Edi Iordănescu! "În decizia mea va conta mult ce se întâmplă şi la EURO". Selecţionerul şi-a amintit şi jignirile nemeritate după calificare

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul României, Edi Iordănescu, a oferit primele reacţii la finalul grupei din care tricolorii s-au calificat la EURO 2024. Pentru moment, antrenorul nu ştie cum va arăta viitorul său, după turneul final.

Edi Iordănescu, după România - Elveţia 1-0. Naţionala este calificată la EURO 2024

Reprezentativa României a încheiat, marţi seară, neînvinsă şi pe primul loc grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. Tricolorii au învins Elveţia pe Arena Naţională, scor 1-0, şi sunt calificaţi la turneul final de anul viitor, primul pentru România după opt ani.

"Cuvinte de recunoştinţă pentru aceşti băieţi minunaţi, care au arătat valoare, spirit fantastic. Au fost fabuloşi într-o campanie fabuloasă şi sunt mândru de ei. Dacă stau şi mă gândesc am avut un singur merit major şi acela că am crezut necondiţionat în acest grup format, în potenţialul lor de cât de mult pot creşte şi cred că i-am convins de ce pot face împreună. 

Au fost multe momente dificile, lumea nu ştie ce e în interior, dar înseamnă efort, consecvenţă şi am reuşit să trec peste obstacole. Ar fi fost mai uşor dacă eram mai toleranţi, înţelegători, că au fost multe atacuri la adresa lor şi m-au durut cel puţin la fel de mult, dar Dumnezeu ne-a dat puterea să depăşim orice obstacol şi să câştigăm grupa, la care puţini se aşteptau. 

Grupul ăsta are o capacitate incredibilă de a-şi însuşi lucruri, am făcut analize asupra lucrurilor care n-au funcţionat, iar ei imediat le-au asimilat şi pus pe teren. Jocul l-am pregătit cât am putut de atenţi, sărbătoarea a fost scurtă după meciul cu Israel. Au fost cinci schimbări, limita pe care o consider accetabilă pentru chimia jocului. Mereu în al doilea meci au fost schimbări şi mereu le-am spus că încrederea mea e totală în ei", a declarat Edi Iordănescu, în conferinţa de presă de după România - Elveţia. 

Edi Iordănescu: "Au fost şi multe jigniri pe care nu le meritam niciodată"

"Am plecat cu încredere faţă de fotbalistul român, faţă de potenţalul lui, că vor creşte repede şi împreună. Lucrurile astea mi-au dat încredere şi o capacitate mare de muncă. 

Faptul că au fost şi multe critici sincer ne-au ajutat şi am luat partea pozitivă. Au fost şi multe jigniri pe care nu le meritam niciodată, probabil că nici eu nu le meritam. Munca mea dinainte de a veni la naţională a fost contestată şi poate nu era normal. 

Nu-mi doresc niciun adversar, acolo vor fi echipe de nivel ridicat şi cred că putem face o treabă bună. Îmi doresc ca la EURO să vină mulţi suporteri, ca această echipă să le arate ce poate. 

Când am plecat la drum în campanie am transmis echipei că primele două locuri ne califică, adică avem voie şi pe primul loc. 

Porţile naţionalei rămân deschise, dar nu foarte larg, pentru că deja avem un nucelu. Criticile despre selecţie le-am văzut, dar nu m-au afectat. Am încercat să respect opiniile când au fost de bun simţ şi obiective", a adăugat selecţionerul României. 

Edi Iordănescu, anunţ despre viitorul său. Nu ştie ce va face după EURO 2024

La finalul contractului, Edi Iordănescu va analiza cum va arăta viitorul său în cariera de antrenor. Selecţionerul a transmis că decizia va fi influenţată şi de ce se va întâmpla cu România la EURO 2024. 

"După EURO nu ştiu ce urmează, nu ştiu. Îmi doresc linişte, mă duc la tragerea la sorţi, apoi mă gândesc la locuri potrivite pentru echipa naţională. Nu căutăm hoteluri luxoase, ci o bază sportivă unde să ne pregătim. Fiţi siguri că în decizia mea personală va conta mult ce se întâmplă şi la EURO. 

Obiectivul imediat e să mă odihnesc, iar la EURO e pregătirea acestui turneu, să ne cunoaştem adversarii. Echipa poate creşte nivelul şi are nevoie să crească un nivel. Trebuie ca lumea să creadă în grup, dar lumea să creadă, pentru că suntem neînvinşi de atât timp", a mai spus Edi Iordănescu

 

Afla mai multe despre: edi iordanescuedi iordanescu romaniaromania euro 2024romania elvetia 

viewscnt
Articole similare