Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu ia în calcul şi cel mai negru scenariu cu Israel - înfrângerea: ”Este datoria noastră să gândim complex”

Edi Iordănescu ia în calcul şi cel mai negru scenariu cu Israel - înfrângerea: ”Este datoria noastră să gândim complex”

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul României, Edi Iordănescu (45 de ani), a precizat că ia în calcul şi o înfrângere cu Israel şi a dezvăluit ce ar urma să facă ”tricolorii” în duelul de ”acasă” cu Elveţia, ultimul din aceste preliminarii.

România are nevoie de cel puţin un punct împotriva Israelului pentru a obţine calificarea la Campionatul European din 2024, găzduit de Germania.

Ce va face naţionala României dacă pierde cu Israel. Edi Iordănescu vine cu răspunsul: ”În cazul nefericit, sunt sigur că ne vom replia”

Dar Edi Iordănescu ia în calcul şi o eventuală înfrângere cu ”ţara sfântă”. În acest caz, calificarea selecţionatei României va depinde doar de meciul cu Elveţia, ultimul din această campanie.

În cadrul conferinţei de presă premergătoare partidei din Ungaria, seleţcionerul tricolorilor a explicat ce va avea de făcut în eventualitatea în care România nu va obţine nici măcar un punct din duelul cu Israel.

”Nu am stabilit primul 11, mai avem un antrenament, mai sunt discuţii individuale. E important ca mâine să avem mai multe discuţii despre starea unora, cu staff-ul medical.

Apoi vom trage linii şi sperăm că vom fi inspiraţi şi că vom face alegerile bune. Mâine veţi vedea o echipă care poate aduce calificarea.

Este datoria noastră să gândim complex. Echipa, dar şi noi, suntem focusaţi total pe jocul de mâine. Vrem să ducem calificarea în România, să nu mai prelungim momentul. Ar fi ceva fantastic. Ne aşteaptă un examen foarte dificil.

În cazul nefericit în care nu se întâmplă mâine sunt sigur că ne vom replia pentru partida cu Elveţia. Ei (n.r. jucătorii echipei naţionale) nu au de ce să aibă emoţii, toate emoţiile trebuie canalizate în cel mai constructiv fel”, a declarat Edi Iordănescu, la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Israel.

Naţionala României va înfrunta Israelul sâmbătă, 18 noiembrie, ora 21:45, la Felcsut (Ungaria), iar trei zile mai târziu, pe 21 noiembrie, ”tricolorii” vor întâlni Elveţia, pe Arena Naţională, de la ora 21:45.

Clasament grupa I, după opt etape:

  • 1. Elveţia - 16 puncte
  • 2. România - 16 puncte
  • 3. Israel - 12 puncte
  • 4. Kosovo - 10 puncte
  • 5. Belarus - 6 puncte
  • 6. Andorra - 2 puncte

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniaedi iordanescuelvetiaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare