Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Israel - Elveţia 1-1. România, aproape de EURO 2024. Cum arată clasamentul şi toate calculele pentru calificarea tricolorilor

Israel - Elveţia 1-1. România, aproape de EURO 2024. Cum arată clasamentul şi toate calculele pentru calificarea tricolorilor

Echipa națională

Comentarii

Elveţia a reuşit doar o remiză în duelul cu Israel, dar suficient cât să treacă pe primul loc, peste România, cu două etape înainte de finalul preliminariilor.

Dramatism în Ungaria. Remiză între Israel şi Elveţia

Elveţia a încheiat la egalitate, în deplasare, cu Israel, scor 1-1, într-un meci din grupa I a calificărilor pentru EURO 2024. Elveţienii au fost egalaţi, din nou, pe final de meci.

Pe teren neutru, în Ungaria, la Felcsut, Elveţia a început cu un şut în bară, trimis de Okafor, în minutul 20, şi a continuat cu golul marcat de Ruben Vargas, în minutul 36.

Lovitură de cap, plasată, din careu, la o excelentă centrare a lui Edimilson Fernandes. Oaspeţii au mai trimis o dată în bară, prin acelaşi Vargas, în minutul 41, şi la pauză Elveţia a intrat în avantaj 1-0.

În partea secundă, israelienii au cerut penalty, dar arbitrul englez Anthony Taylor nu a acordat nimic, după consultarea VAR. Gazdele s-au zbătut să egaleze şi au reuşit în minutul 88.

La o fază fixă s-a centrat în careul elveţian, iar Fernandes a greşit aşezându-i mingea lui Weissman, care a egalat. Golul a fost verificat de VAR şi a fost acordat după două minute de aşteptare.

În prelungiri, Edimilson Fernandes a faultat dur un adversar şi a fost eliminat. S-a terminat 1-1, iar pentru Israel urmează meciul cu România, tot la Felcsut, în Ungaria, sâmbătă, 18 noiembrie.

Clasament grupa I, după opt etape:

  • 1. Elveţia - 16 puncte
  • 2. România - 16 puncte
  • 3. Israel - 12 puncte
  • 4. Kosovo - 10 puncte
  • 5. Belarus - 6 puncte
  • 6. Andorra - 2 puncte

Scenariile posibile care o duc pe România la EURO 2024:

  • 1. Cel mai simplu: România le bate pe Israel şi Elveţia, acumulează 24 de puncte, câştigă grupa şi îşi asigură prezenţa la turneul final.
  • 2. România câştigă sau face egal cu Israel şi obţine biletele pentru Germania 2024, indiferent de rezultatele din ultima etapă. România ar acumula 19 puncte, iar Israel ar rămâne la 12, cu un singur meci rămas de disputat.
  • 3. În cazul unui eşec cu Israel, lucrurile se complică extrem de mult. Israelienii ar veni la doar un punct în urma României, iar în ultima etapă întâlnesc în deplasare pe Andorra, în timp ce tricolorii vor avea duelul cu Elveţia, pe Arena Naţională.
  • 4. În acest caz, în ultima etapă, România merge la EURO doar dacă obţine cel puţin acelaşi rezultat pe care îl va înregistra Israel cu Andorra. În mod contrar, tricolorii vor vedea un nou turneu final de acasă.

Naţionala României va înfrunta Israelul sâmbătă, 18 noiembrie, ora 21:45, la Felcsut (Ungaria), iar trei zile mai târziu, pe 21 noiembrie, ”tricolorii” vor întâlni Elveţia, pe Arena Naţională, de la ora 21:45.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniaeuro 2024israel elvetia 

viewscnt
Articole similare