You are here:

Edi Iordănescu, înainte de România - Bulgaria. Cum a explicat lotul convocat: ”Nu am orgoliu la echipa naţională. Puteau fi şi alţi jucători. Îi regret”

Edi Iordănescu, înainte de România - Bulgaria. Cum a explicat lotul convocat: ”Nu am orgoliu la echipa naţională. Puteau fi şi alţi jucători. Îi regret”
Comentarii

Selecţionerul României, Edi Iordănescu (45 de ani), a prefaţat meciul amical contra Bulgariei, unul ce are loc în pregătirea participării la Euro 2024.

Naţionala României va juca un meci amical împotriva selecţionatei din Bulgaria marţi, 4 iunie, de la ora 21:30, pe stadionul Ghencea.

În conferinţa premergătoare partidei cu Bulgaria, selecţionerul Edi Iordănescu a vorbit despre participarea României la Euro 2024.

Ce a spus Edi Iordănescu despre selecţia făcută la naţională în vederea partidelor amicale şi a Europeanului

Tricolorii revin la Campionatul European după opt ani de pauză. Ultima prezenţă a fost la turneul final din Franţa, în 2016.

”Este un turneu aşteptat de mult timp. Am muncit, am făcut eforturi şi sacrificii, rămâne un moment special. Îl tratăm cu foarte multă seriozitate. Am arătat că suntem suficient de competitivi pentru a ne califica la un turneu final, chiar să câştigăm grupa neînvinşi. 

Vrem să arătăm că putem produce un turneu final bun şi eficient, care să scrie o nouă filă de istorie pentru selecţionata României.

Ţin foarte mult la jucătorii mei. Este foarte imporant procesul, mai mult decât ce se vede din exterior, mai mult decât rezultatele, chiar dacă acestea sunt importante. Am construit un climat de muncă, de unitate. Mizez mult pe caracter, pe suflet, pe disciplina jucătorilor pe care îi convoc.

Am mers mult pe omogenitate, pe continuitate. Este un grup care a demonstrat multe, format din jucători care au contribuit la calificare. Ştiu că am fost criticat pentru mai multe decizii. Cu cât critica a fost mai mare, convingerea mea a fost şi mai puternică. Nu m-am abătut niciodată de la valorile şi principiile mele.

Erau şi alţi jucători care puteau fi alături de noi, îi regret pe mulţi: cei cu probleme medicale sau dificultăţi la echipele de club. De asemenea, jucători care nu au făcut parte din campania de calificare, dar care nu se află în angrenajul pentru Euro.

Cei care sunt aici au încrederea noastră totală. Când vine vorba de echipa naţională şi de interesul ei, eu nu am nici un fel de orgoliu. Aceste lucruri sunt în plan secund”, a declarat Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Bulgaria.

România este prezentă pentru a şasea oară în istorie la Campionatul European, pe când Buglaria lipseşte de la Euro 2024.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalaeuro 2024edi iordanescu 

viewscnt
Articole similare