You are here:

Fostul selecţioner al României îl avertizează pe Edi Iordănescu pentru EURO 2024. Ce a observat în rândul tricolorilor: "Jucătorul român cedează uşor" | EXCLUSIV

Fostul selecţioner al României îl avertizează pe Edi Iordănescu pentru EURO 2024. Ce a observat în rândul tricolorilor: "Jucătorul român cedează uşor" | EXCLUSIV
Comentarii

România va participa la EURO 2024, în această vară şi va face parte din Grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina.

"Tricolorii" debutează pe Allianz Arena din Munchen, pe data de 17 iunie, împotriva selecţionatei din Ucraina. Răzvan Lucescu, fostul selecţioner al echipei naţionale, l-a avertizat pe Edi Iordănescu, cât şi pe jucătorii echipei naţionale, înainte de cele trei meciuri din faza grupelor pe care "tricolorii" le vor disputa la turneul final din Germania.

Antrenorul celor de la PAOK Salonic a vorbit despre caracterul dificil al grupei în care se află fotbaliştii lui Edi Iordănescu, în condiţiile în care Ucraina a reuşit să se califice pe calea barajului, în faţa unor echipe precum Bosnia şi Herţegovina şi Islanda, adversare pe care România a reuşit să le învingă în partide directe, în ultimii ani. Lucescu a evidenţiat şi o caracteristică negativă a fotbaliştilor români, cea a lipsei de forţă mentală şi a suferinţei în momentele dificile.

Răzvan Lucescu: "Am avut şansă calificându-ne, a fost o conjunctură favorabilă"

"Jucătorul român suferă atunci când dă de greutăţi. Nu are forţă mentală să se bată, să se ia la trântă cu acele greutăţi şi cedează uşor.

Am avut şi şansă calificandu-ne, dar am avut şi o unitate de grup, pentru că am terminat pe locul 1, neînvinşi, chiar dacă a fost şi o conjuctură favorabilă, întâlnind echipe cu probleme, cu dificultăţi. Am întâlnit o echipă a Elvetiei, care n-a ştiut să menţină un echilibru. Ce spuneam mai devreme. Ai nevoie şi de o anumită conjunctură. 

Această calificare e extraordinară şi de pe prima poziţie. Poate da acestui grup experienţă, că atunci când eşti acolo unit dai totul şi te lupţi, poţi face ca toate lucrurile să meargă în favoartea ta, conjuctura să vina către tine", a declarat Răzvan Lucescu, pentru Orange Sport. 

Proaspăt câştigător al campionatului din Grecia, Lucescu a menţionat şi faptul că "tricolorii" au beneficiat de un parcurs facil spre grupele campionatului european, însă crede că performanţa de a termina grupa preliminară pe prima poziţie nu este de neglijat şi i se datorează atmosferei de grup create în jurul lotului naţional, cu ajutorul lui Edi Iordănescu.

"O grupă care părea mai uşoară la început, la prima vedere la tragerea la sorţi. După a intrat în această grupa şi Ucraina, iar dificultatea a crescut foarte tare, pentru că şi Ucraina e o naţională cu jucători foarte buni, care evoluează în campionate puternice. Cu siguranţă vor avea şi o motivaţie uriaşă ţinând cont de ce se întâmplă în Ucraina cu acest infect război", a mai spus Răzvan Lucescu.

Afla mai multe despre: echipa nationalaedi iordanescurazvan lucescueuro 2024 

viewscnt
Articole similare