You are here:

Un nume uriaş a dat verdictul în cazul lui Dănuţ Lupu! "Ajungea sigur în naţionala de hochei a României". Povestea mai puţin cunoscută a marelui fotbalist

Un nume uriaş a dat verdictul în cazul lui Dănuţ Lupu! "Ajungea sigur în naţionala de hochei a României". Povestea mai puţin cunoscută a marelui fotbalist

Special

Comentarii

Precum Ion Ţiriac, cunoscutul om de afaceri, care în tinereţe a cochetat cu hocheiul, ca mai apoi să ajungă la tenis, fostul internaţional român Dănuţ Lupu a pus mai întâi patinele în picioare. Cele de hochei. La ceva timp a luat drumul fotbalului, datorită insistenţelor tatălui său.

Dănuţ Lupu putea ajunge un jucător bun de hochei: "Se vorbea despre apariţia unui real talent"

Lupu a început să joace hochei la Galaţi, fiind imediat remarcat de antrenori datorită talentului înnăscut de a mânui crosa, dar şi a staturii sale impozante.

"Sigur că-mi aduc aminte de el ca hocheist. Deja se vorbea despre apariţia unui real talent la Galaţi. Doar că puştiul de atunci a luat drumul fotbalului, iar naţionala de fotbal a României avea să aibă în componenţă un jucător de excepţie. 

Eu cred că dacă Dănuţ ar fi rămas la hochei, ar fi devenit în timp titular de drept al echipei României şi poate, cine ştie, unul dintre jucătorii foarte valoroşi", a precizat în exclusivitate pentru Orange Sport, Eduard Pană, memebru în Hall of Fame-ul hocheiului mondial.

  • 14 meciuri are Dănuţ Lupu în echipa naţională de fotbal a României

Lupu este dublu campion al României cu Rapid şi Dinamo, dar şi campion al Greciei, cu Panathinaikos. A mai jucat la: Dunărea Galaţi, Korinthos, OFI Creta, Brescia şi Tzafririm Holon.

Doru Tureanu a fost unic. Un Dobrin al gheţii

Cei care l-au prins oe Dănuţ Lupu jucând hochei povestesc că talentul acestuia pentru  spirtul cu pucul şi crosa era ieşit din comun. "În timp, poate că l-ar fi depăşit chiar pe Tureanu", a declarat o sursă din hochei. Eduard Pană aşază însă lucrurile în matca lor.

"Pe Tureanu nu l-ar fi putut depăşi nimeni ca talent. Era un fenomen al gheţii. Un soi de Dobrin sau Hagi. Nu ştiu dacă România va mai avea  vreodată un jucător aşa de mare ca valoare, precum Doru Tureanu", a încheiat Eduard Pană.

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: danut lupudanut lupu hocheieduard pană 

viewscnt
Articole similare