You are here:

Out de la Euro 2024. Italia, lovită de o nouă accidentare. Câştigătorul Europa League s-a ”rupt” şi ratează Europeanul

Out de la Euro 2024. Italia, lovită de o nouă accidentare. Câştigătorul Europa League s-a ”rupt” şi ratează Europeanul

EURO

Comentarii

Naţionala Italiei acuză din plin problemele medicale ce apar înaintea unui turneu final, de această dată Euro 2024, iar accidentările vin pe bandă rulantă în lotul campioanei Europei.

Italia, campioana europeană en-titre, a pierdut un al doilea fundaş pentru Euro 2024 (14 iunie-14 iulie) în trei zile, odată cu accidentarea lui Giorgio Scalvini, survenită duminică, 2 iunie, după ce, anterior, Francesco Acerbi a acuzat probleme medicale.

Fundaşul Atalantei s-a accidentat în ultimul meci din campionat

Scalvini s-a accidentat la genunchiul stâng în ultimele minute ale ultimului meci din acest sezon al echipei Atalanta, învinsă acasă cu 3-2 de Fiorentina, în restanţă din etapa a 29-a. El a mers şchiopătând la vestiare, iar examinările medicale au confirmat temerile privind gravitatea accidentării.

"Examinările efectuate după meci au arătat că suferă de o ruptură a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului stâng", a anunţat Atalanta într-un comunicat.

Fundaşul în vârstă de 20 de ani, titular la clubul său în acest sezon, a fost selecţionat de opt ori în naţionala Italiei, dintre care de patru ori în meciurile de calificare pentru Euro-2024 din Germania.

Selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti, l-a pierdut deja pe fundaşul lui Inter Milano, Francesco Acerbi (34 de selecţii), din cauza pubalgiei. El convocase 30 de jucători pentru stagiul de pregătire al Nazionale, care a început vineri şi la care Scalvini urma să se alăture luni.

Lista finală a celor 26 de jucători din lotul Italiei va fi anunţată la 6 iunie.

Italia va întâlni Albania, Spania şi Croaţia în faza grupelor la Euro 2024.

Afla mai multe despre: giorgio scalviniitaliaeuro 2024europa leagueatalantaserie a 

viewscnt
Articole similare