Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Elisabeta Lipă se plânge în continuare de bugetul primit de canotaj: ”Domnul ministru n-a scăpat. O să-i zdruncin un pic fotoliul”

Elisabeta Lipă se plânge în continuare de bugetul primit de canotaj: ”Domnul ministru n-a scăpat. O să-i zdruncin un pic fotoliul”

Alte sporturi

Comentarii

Elisabeta Lipă spune că nu-l va lăsa pe Eduard Novak să se simtă prea confortabil după ce Federaţia Română de Canotaj a primit doar 40% din bugetul solicitat.

În 2022, Federaţia Română de Canotaj a avut cel mai bun an din istorie, cu nu mai puţin de medalii câştigate în competiţiile internaţionale.

Cu toate acestea, Federaţia Română de Canotaj a primit doar 40% din bugetul pe care l-a solicitat pe anul 2023.

Elisabeta Lipă nu-l menajează pe Eduard Novak

Elisabeta Lipă s-a enervat când a văzut bugetul pe care l-a primit pentru anul 2023: aproximativ 14 milioane de lei, cu 500.000 lei mai mic decât în anul 2022.

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj spune însă că n-a primit nici măcar jumătate din bugetul pe care l-a solicitat pentru 2023.

Elisabeta Lipă spune că vor apărea dificultăţi, mai ales că este an preolimpic, dar susţine că este foarte hotărâtă să caute surse de finanţare.

În acelaşi timp îl atenţionează pe Eduard Novak că nu-l va lăsa să se relaxeze prea mult:

”Bugetul nu e de aur, dar îl putem face de aur pe parcursul anului. Trebuie să caut soluţii, dar asta nu înseamna că domnul ministru a scăpat şi stă liniştit pe fotoliu. O să am grijă să-i zdruncin puţin fotoliul atunci când va fi cazul”, a spus Elisabeta Lipă.

Pentru anul 2023, Ministerul Sportului are un buget de 581,5 miliaone de lei, cu 60 de milioane de lei mai mare faţă de 2022. Cu toate acestea, mai multe federaţii vor primi mai puţini bani decât anul trecut.

Cel mai mare buget pentru 2023 îl are în continuare Federaţia Română de Canotaj (14 milioane de lei, cu 500.000 mai mic faţă de 2022), urmată de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (6,48 milioane de lei, faţă de 5,8 milioane de lei - cât a avut în 2022) şi Federaţia Română de Lupte (6,2 milioane de lei, faţă de 6.77 milioane de lei în 2022).

Federaţia Română de Ciclism, unde Eduard Novak a fost preşedinte, a primit pentru 2023 un buget de 5,1 milioane de lei, în creştere faţă de 2022, când a avut o finanţare de 3,88 milioane de lei.

Eduard Novak: ”Noi tratăm federaţiile în baza rezultatelor”

Într-un interviu acordat Orange Sport în urmă cu aproximativ o săptămână, Eduard Novak a fost întrebat despre bugetele pe care le vor avea federaţiile în 2023.

Ministrul Sportului spune că există un algoritm, în funcţie de performanţe şi în baza căruia se decide câţiva bani va primi fiecare federaţie.

”Noi tratăm federaţiile în baza rezultatelor. Aici nu domnul ministru împarte banii. Avem nişte metode, avem o comisie... fiecare medalie este valorificată.

Se face un punctaj. În baza acestui punctaj sunt atribuite sumele”, a explicat Eduard Novak pentru Orange Sport.

Ministrul Sportului a vorbit şi despre federaţiile mai puţin cunoscute care se bucură totuşi de finanţare din partea statului.

Eduard Novak susţine că orice federaţie are dreptul să ceară finanţare dacă are Certificat de Identitate Sportivă:

”Dacă o federaţie este înfiinţată, şi are CIS, şi are functionalitate, atunci, normal... primeşte un buget de funcţionare, să aibă un angajat, doi angajaţi minim”, a spus Novak pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: elisabeta lipa 

viewscnt
Articole similare