Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”End of an era” pe Olimpico. Ştefan Radu va juca ultimul său meci pentru Lazio în faţa unui stadion plin. Românul îşi încheie cariera de fotbalist după 15 ani petrecuţi în Italia

”End of an era” pe Olimpico. Ştefan Radu va juca ultimul său meci pentru Lazio în faţa unui stadion plin. Românul îşi încheie cariera de fotbalist după 15 ani petrecuţi în Italia

Serie A

Comentarii

Ştefan Radu se va retrage din activitatea de fotbalist profesionist, după meciul de pe 28 mai dintre Lazio şi Cremonese.

Partida de pe Olimpico dintre capitolini şi Cremonese va fi cel mai probabil ultimul meci pentru Radu în tricoul lui Lazio. Conform Lazionews24.com, Maurizio Sarri ar putea să-l utilieze pe fostul fundaş al lui Dinamo pe majoritatea duratei meciului. În săptămâna partidei, mai exact pe 26 mai s-au împlinit 10 ani de la triumfiul istoric al lui Lazio din finala Cupei Italiei cu Roma din 2013.

Ştefan Radu este ultimul fotbalist din acea echipă ce încă mai activează pentru biancocelesti. Lazio şi-a asigurat matematic participarea în grupele sezonului următor din Liga Campionor, dar luptă în continuare să îşi consolideze poziţia a doua în Serie A. După meciul cu Cremonese, Lazio se va deplasa pe terenul lui Empoli pentru ultimul meci din acest sezon.

15 ani în tricoul Biancoceleste, o pagină de istorie în ”cartea lui Lazio”

Ştefan Radu s-a transferat de la Dinamo la Lazio în 2008, în schimbul sumei de 4.750.000 de euro. Românul s-a făcut remarcat de la început şi a devenit un idol pe Olimpico, graţie devotamentului şi atitudinii sale. În tricoul capitolinilor, Radu a adunat 426 de partide, a marcat opt goluri şi a livrat 21 de pase decisive.

Românul este jucătorul cu cele mai multe meciuri din istorie pentru gruparea din Roma. De la venirea lui Sarri în 2021 pe banca lazialilor, Radu a adunat doar 14 meciuri.

Meciul cu Cremonese ar putea fi doar al treilea pentru Radu în acest sezon de Serie A. Fostul fundaş al lui Dinamo a mai bifat doar două prezenţe în grupele Europa League.

”INNAMORADU”

În luna ianuarie a acestui an, Lazio a postat un videoclip pe reţelele de socializare, cu mai multe momente memorabile din perioada petrecută de Radu în capitala Italiei.  Descrierea ”Biancocelestilor” a fost: ”15 ani, o legătura aparte, INNAMORADU”.

Astfel, din ”Innamorato”, cuvânt ce se înseamnă ”îndrăgostit”, clubul  a găsit o cale pentru a-şi exprima recunoştiinţa faţă de unul dintre cei mai imporanţi jucători din istoria ”lazialilor”.
 
 

 

În vârstă de 36 de ani, Ştefan Radu este cotat de Transfermarkt la 400.000 euro. Unele surse din presa italiană relatează că după retragere, Radu ar putea deveni antrenorul unei secţii de copii din cadrul clubului.

Afla mai multe despre: ştefan radulazio 

viewscnt
Articole similare