Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răducioiu îl apără pe antrenorul din Superligă aflat la un pas de a îşi pierde postul: ”Mă închin în faţa lui! E nejust, mi-ar părea rău să nu îl mai vedem” | EXCLUSIV

Răducioiu îl apără pe antrenorul din Superligă aflat la un pas de a îşi pierde postul: ”Mă închin în faţa lui! E nejust, mi-ar părea rău să nu îl mai vedem” | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, Florin Răducioiu a vorbit despre situaţia în care se regăseşte Cristiano Bergodi (58 de ani), care este la un pas de a fiînlocuit de Sepsi, deşi le-a adus covăsnenilor toate trofeele din istoria clubului.

Sosit pe banca tehnică a lui Sepsi pe parcursul sezonului trecut, într-un moment în care echipa se afla într-o criză, Cristiano Bergodi nu doar că a scos echipa din zona retrogradării, ci i-a adus şi primul său trofeu din istorie, în primele sale luni la club.

Apoi, italianul a început stagiunea următoare, cea care urmează să ia sfârşit acum, cu un nou trofeu, Supercupa, şi a încheiat-o cu încă o Cupă a României.

Astfel de succes nu a mai fost gustat la Sfântu Gheorghe, dar, chiar şi aşa, conducerea ar avea planuri să nu îi ofere prelungirea contractului, care expiră în aceastp vară, lui Bergodi şi să îl aducă în locul său pe Liviu Ciobotariu.

În direct la Orange Sport, Florin Răducioiu i-a luat apărarea antrenorului şi a declarat că situaţia în care se regăseşte acum, în contextul performanţelor sale, este nejustă.

Răduciou îi ia apărarea lui Bergodi

Şi eu am crezut, la un moment dat, că Sepsi, oarecum, se poate lupta cu 'granzii' din Superligă, Farul, FCSB, Craiova, CFR, dar, într-adevăr, rezultatele o spun clar, nu este încă o echipă capabilă.

E nevoie de jucători cu mai multă personalitate, cu un nivel tehnic mai bun pentru a putea să se lupte la primele trei locuri, să zicem. În schimb da, anul trecut deja au câştigat Cupa.

Anul acesta, într-adevăr, erau oricum favoriţi, chiar dacă au avut mari probleme, s-a ajuns până la urmă la 11 metri, dar au ridicat acest trofeu.

Este, în mare parte... nu vreau să iau partea nimănui, o spun în mod imparţial, pe Bergodi nu îl cunosc, am jucat împotriva lui în Serie A, dar cred că în mare parte e meritul acestui antrenor, acestui om.

A pregătit, cunoaşte foarte bine fotbalul românesc. Ca fotbalist, a fost apărător, un apărător foarte bun, a jucat la Lazio. Lumea nu îl ştie.

Era o echipă de locul şase-şapte, juca titular indiscutabil, lumea nu îl cunoaşte, au trecut foarte mulţi ani, eu am avut posibilitatea să joc împotriva lui şi chiar am avut probleme cu el.

”Mă închin în faţa acestui antrenor”

Era destul de greu să îl depăşeşti ca apărător. Deci, îl cunosc ca jucător, are mare experienţă ca antrenor, meritele acestui club i se datorează lui, datorită muncii lui şi staffului, stafful este tot italian.

Nu putem să trecem cu vederea munca acestui antrenor, această echipă care a avut, totuşi, un parcurs un pic oscilant, în timpul campionatului am crezut că se poate lupta, nu a reuşit.

Dar am văzut şi lucruri bune, am văzut o echipă care are oarecum stil de joc, are nevoie de timp, el a făcut asta la Sepsi, nu întâmplător au ajuns aici.

Nu cunosc exact problemele care sunt între el şi, probabil, echipă, dar nu ştiu de ce, au câştigat Cupa României, nu ştiu ce se întâmplă între relaţia dintre patron şi el, dar mi se pare nejust în momentul de faţă.

Ce am citit... e nejust comportamentul faţă de antrenorul Bergodi, care vrea să facă un club mai performant, cerând câteva întăriri. Ţinând cont de bugetul lor, vrea mai mult, vrea să se bată pentru un loc în cupele europene.

Mă rezum aici. Mă închin în faţa acestui antrenor, îmi place foarte mult modul lui de a lucra, îmi place foarte mult cum comunică cu presa, îmi place foarte mult că vorbeşte limba română destul de bine, chiar foarte bine.

Am numai cuvinte de laudă. Să ridici două Cupe ale României în doi ani... nimeni nu vorbea de această echipă. Nu am alte informaţii nu ştiu ce se va întâmpla, dar mi-ar părea foarte rău să nu îl mai vedem pe Bergodi în campionatul României, la această echipă, care e un pic creaţia lui”, a declarat Florin Răducioiu, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: cristiano bergodisepsi 

viewscnt
Articole similare