Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Era semnat la Barcelona, dar a dat cu piciorul la şansa vieţii lui”. Ionuţ Chirilă, dezvăluire despre fostul său jucător: ”A regretat toată viaţa”

”Era semnat la Barcelona, dar a dat cu piciorul la şansa vieţii lui”. Ionuţ Chirilă, dezvăluire despre fostul său jucător: ”A regretat toată viaţa”

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona mai putea avea un jucător român în componenţă, după ce Gică Hagi şi Gică Popescu au scris istorie la clubul catalan în anii 90.

FC Barcelona este un club la care jucătorii români au acees foarte greu. Dar unul dintre ei a avut această şansă, de a juca în culorile blau-grana, însă a refuzat-o.

Ionuţ Chirilă a dezvăluit că Nicolae Mitea a fost foarte aproape de a ajunge la formaţia catalană, pe când acesta avea doar 16 ani, dar mutarea nu a mai avut loc.

”A fugit de la Barcelona! A fost şansa vieţii lui”

Tehnicianul a povestit că echipa catalană îl dorea cu orice preţ pe Mitea, pe care îl asemăna cu argentinianul Javier Saviola. 

Totul însă a picat din cauza lui Nicolae Mitea, susţine fostul său antrenor, iar acum jucătorul regretă faptul că nu a mai ajuns la Barcelona.

”Dacă mă asculta... a fugit de la Barcelona! Era semnat la Barcelona! A fugit cu cineva, nu mai contează. Ştii povestea, cred. Ce mai contează?

La 16 ani, îi dăduseră tatălui lui loc de muncă, era o lege în Spania, fiind minor, nu putea să vină fără un tutore. Două săptămâni am stat cu el acolo, l-a urmărit şeful departamentului de scouting.

După două săptămâni, Rifer Clemente, cu o echipă de avocaţi a spus 'gata, îl semnăm!'. Le-am prezentat actele, era jucător liber, trebuia să ceară cartea verde şi să semneze cu Barcelona! Şi a fugit într-o noapte cu actele. A dispărut. 

A fost şansa vieţii lui. I-am spus 'dacă pe legitimaţia ta scrie FC Barcelona pentru o noapte, a doua zi te cumpără 30 de cluburi din Europa fără să ştie dacă eşti şchiop, orb, n-ai o mână sau un picior'. 

Asta nu e o echipă de fotbal, e un imperiu! A dat cu piciorul la Barcelona, după a regretat toată viaţa. A spus 'A fost cea mai mare greşeală a vieţii mele'. 

Am încercat să-l refac la Chiajna, l-am luat acolo, dar nu mai putea, se accidenta, era foarte firav. Jucător genial. Barcelona a spus că e ca Saviola”, a declarat Ionuţ Chirilă, conform Sport.ro.

Ionuţ Chirilă l-a avut sub comanda sa pe Nicolae Mitea la juniorii lui Dinamo, care a plecat apoi la Ajax, unde a făcut senzaţie, dar pe urmă cariera sa a luat-o la vale. S-a retras în 2014, de la Concordia Chiajna.

Afla mai multe despre: barcelonaionut chirilanicolae mitea 

viewscnt
Articole similare