adplus-dvertising
You are here:

”Erorile de arbitraj au cam dispărut”. Răzvan Burleanu, după primele meciuri din România cu sistem VAR: ”În toate ţările au fost probleme”

”Erorile de arbitraj au cam dispărut”. Răzvan Burleanu, după primele meciuri din România cu sistem VAR: ”În toate ţările au fost probleme”

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a comentat introducerea sistemului VAR în România şi cum s-a prezentat acesta la primele meciuri din Superligă, acolo unde a intervenit deja de câteva ori decisiv.

Răzvan Burleanu: ”Încep să se vadă beneficiile implementării sistemului VAR”

Răzvan Burleanu a afirmat, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF, că au existat unele probleme la primele meciuri din România cu VAR, însă a precizat că încep să se vadă beneficiile implementării sistemului.

“Au fost câteva probleme, nu este uşor să implementezi un astfel de sistem. În toate ţările au fost probleme în prima fază.

Cred că este cel mai important că tehnologia este una acreditată de FIFA şi am observat că toate discuţiile în ceea ce priveşte erorile de arbitraj au cam dispărut, ceea ce înseamnă implicit că încep să se vadă beneficiile implementării sistemului VAR, iar acest lucru nu poate decât să contribuie la creşterea integrităţii competiţiei.

Dacă este să facem o analiză a primelor 14 meciuri în care s-a folosit VAR, arbitrajul video a reuşit să corecteze nouă decizii extrem de importante. Alte două decizii nu au putut să beneficieze de asistenţa video ca urmare a problemelor tehnice.

Când ne referim la probleme tehnice trebuie să luăm în considerare şi că nu a funcţionat fibra optică de la stadioane în parametri optimi. Au fost probleme generate şi de lipsa de experienţă.

Dar cel mai important este că învăţăm, că arbitrajul VAR a contribuit şi va contribui la creşterea integrităţii competiţiei”, a declarat preşedintele FRF.

viewscnt
Articole similare