Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Care este cel mai mare salariu de la Farul Constanţa şi ce prime de titlu au avut jucătorii. Hagi: ”Excelezi? Banii vin”

EXCLUSIV | Care este cel mai mare salariu de la Farul Constanţa şi ce prime de titlu au avut jucătorii. Hagi: ”Excelezi? Banii vin”

Farul Constanța

Comentarii

Gică Hagi a dezvăluit care este cel mai mare salariu de la Farul Constanţa, noua campioană a României.

Farul Constanţa a fost revelaţia acestui campionat şi a reuşit să ia titlul după un sezon entuziasmant.

Gică Hagi a demonstrat însă că, în Liga 1, titlul de campioană poate fi câştigat şi fără să ai cel mai mare buget din competiţie. Ba dimpotrivă.

Farul plăteşte salarii mult mai mici decât CFR, FCSB sau Universitatea Craiova

Într-un clasament al bugetelor din Liga 1, Farul n-ar prinde play-off-ul.

Gică Popescu a dezvăluit că bugetul pe care s-a bazat echipa de seniori a fost de doar 4,5 milioane de euro.

Prin comparaţie, FC Argeş s-a bazat pe un buget de aproximativ 6 milioane de euro, dar se luptă la baraj pentru evitarea retrogradării.

De altfel, Gică Hagi este recunoscut pentru faptul că încearcă să ţină cât mai mult cheltuielile sub control, chiar dacă asta a însemnat de multe ori să-şi vândă cei mai buni jucători.

Însă, pe de altă parte, Gică Hagi a fost mereu atent la raportul calitate preţ.

Patronul şi antrenorul Farului a dezvăluit pentru Orange Sport că cel mai mare salariu pe care-l plăteşte este de 7.000 de euro. În schimb, jucătorii au bonusuri de performanţă.

”Noi, în momentul de faţă, plătim 7.000 (n.r. de euro) cel mai mare. Lucrează cu bonusuri. Cu fixul (n.r. salariul fix) doar atât ne-am dus.

Poate anul ăsta o să ne ducem şi mai mult puţin, dar contează bonusurile pentru mine, pentru că jucătorul trebuie să fie motivat să producă”, a pus Gică Hagi pentru Orange Sport.


11 milioane de euro a fost bugetul de salarii al lui CFR Cluj, în sezonul trecut, când a luat titlul în Liga 1. Farul a avut însă un buget total de 4,5 milioane de euro în acest sezon.


Jucătorii Farului îşi vor împărţi 500.000 de euro bonus de titlu

Gică Hagi a explicat că aşa reuşeşte să ţină cheltuielile sub control, dar, în acelaşi timp, se asigură că jucătorii sunt motivaţi să facă performanţă.

De exemplu, după ce au luat titlul, Gică Hagi le-a promis jucătorilor că-şi vor împărţi diferenţa de bani pentru drepturile TV dintre locurile 1 - ocupat acum de Farul - şi locul 4 - pe care echipa a terminat anul trecut.

Este vorba de aproximativ 500.000 de euro, bani care vor fi împărţiţi între jucători şi staff ca bonus pentru titlu.

În plus, Gică Hagi mai spune că jucătorii au şi bonusuri individuale, în funcţie de performanţele pe care le realizează:

”Nu pot să-ţi dau fix de la început totul şi după aceea eu să am probleme în partea administrativă. Deci produci, i-ai luat.

Cum iau acum. Au ieşit campioni? Toţi banii care sunt de la locul, de anul trecut, până la locul 1 sunt ai lor.

Performanţa aduce performanţa. Excelezi? Banii vin. Important e să faci performanţă! Are echipa bonus colectiv de victorie, dar şi fiecare jucător în contractul lui... are bonus de meci, de victorie. Deci are dublă primă”, a mai explicat Gică Hagi pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare