Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Două noi arene de 5 stele în Bucureşti. Anunţul făcut de Nicuşor Dan

EXCLUSIV | Două noi arene de 5 stele în Bucureşti. Anunţul făcut de Nicuşor Dan

Special

Comentarii

Nicuşor Dan a anunţat la Orange Sport că Bucureştiul se va bucura de două noi arene.

Capitala României şi-a îmbunătăţit infrastructura sportivă după ce aici au fost construite stadioanele National Arena, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.

Însă planurile autorităţilor locale nu se opresc aici. Nicuşor Dan a anunţat că vor fi construite două noi arene sportive.

Încă două arene vor fi construite în Bucureşti. Prima ar urma să fie gata în doi ani

În acest moment, Bucureştiul stă foarte bine în ceea ce priveşte infrastructura destinată fotbalului şi rugby-ului.

Stadioanele Steaua, National Arena, Rapid şi Arcul de Triumf au fost reconstruite de la zero şi oferă acum condiţii de 5 stele, adaptate la ceea ce înseamnă sportul modern.

Însă infrastructura sportivă pentru celelalte sporturi suferă în continuare. Acest lucru ar urma să fie rezolvat prin construirea de două noi arene.

Nicuşor Dan susţine că noul patinoar din Bucureşti ar trebui să fie gata în doi ani, în timp ce pentru noua sală polivalentă aşteaptă finanţare de la Guvern:

”Pe patinoar o să-l avem în doi ani. În ce priveşte sala polivalentă, e vorba despre ajutorul Guvernului”, a spus Nicuşor Dan pentru Orange Sport.

Despre noul patinoar din Bucureşti

Noul patinoar din Bucureşti urmează să fie construit în locul vechiului Mihai Flamoropol. Aici există însă o întreagă telenovelă.

Primele discuţii despre un nou patinoar au avut loc în urmă cu 9 ani, dar lucrările de construcţii au început în anul 2017.

Ulterior, ele au fost sistate după un conflict în instanţă între UTI-Astaldi (firmele desemnate să construiască patinoarul) şi Primări Bucureşti.

La începutul anului 2022, lucrările erau realizate doar într-o proporţie de aproximativ 25%.

Ce se întâmplă cu noua Sală Polivalentă din Bucureşti

Noua Sală Polivalentă ar urma să fie construită în complexul Lia Manoliu, pe un teren aflat în apropiere de National Arena.

Contractul a fost semnat în anul 2019, s-au făcut studiile de fezabilitate, dar lucrările n-au început din cauza lipsei de finanţare.

Nicuşor Dan speră însă că Guvernul României va reuşi să asigure banii pentru noua Sală Polivalentă.

Afla mai multe despre: nicusor dan 

viewscnt
Articole similare