Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Eduard Novak o vrea pe FCSB pe noul stadion Steaua: ”Doar iarba costă 30.000 de euro pe lună. Cine plăteşte? Statul?”

EXCLUSIV | Eduard Novak o vrea pe FCSB pe noul stadion Steaua: ”Doar iarba costă 30.000 de euro pe lună. Cine plăteşte? Statul?”

FCSB

Comentarii

Eduard Novak susţine că Steaua trebuie să accepte să închirieze stadionul FCSB-ului, pentru a-şi permite să suporter cheltuielile cu întreţinerea arenei.

FCSB este tot mai aproape de a reveni pe stadionul Steaua, în ciuda conflictelor juridice dintre cele două cluburi.

La finalul anului trecut, Marcel Ciolacu a impus un amendament într-un proiect de lege depus de USR care viza deschiderea bazelor sportive către sportul de masă.

Eduard Novak susţine că stadionul Steaua trebuie să fie închiariat şi către alte cluburi, chiar şi către FCSB, deoarece întreţinerea arenei consumă foarte mulţi bani.

Eduard Novak vrea ca FCSB să evolueze pe stadionul Steaua: ”Nu ne permitem luxul să joace o singură echipă acolo”

La finalul anului trecut, Marcel Ciolacu - preşedintele PSD - i-a promis în mai multe rânduri lui Gigi Becali că FCSB va putea din punct de vedere legal să joace pe noul stadion Steaua.

O oportunitate a apărut după un proiect depus de Brian Cristian, deputat USR de Maramureş. Acesta a făcut un proiect de lege prin care arenele sportive să fie deschise pentru sportul de masă.

În acest proiect, PSD a depus un amendament prin care deschide drumul FCSB-ului către închirierea arenei Steaua.

Eduard Novak susţine că noua arenă din Ghencea trebuie să primească şi alte cluburi, deoarece trebuie să-şi acopere costurile de întreţinere.

”Nu suntem în situaţia în care... Să putem să ne permitem acest lux, ca doar o echipă să joace pe un teren, pe un stadion, doar o echipă să aibă acces acolo.

Doar iarba, gazonul, costa 30.000 de euro lunar. Cine plăteşte? Statul?! Trebuie să joace şi altcineva şi să şi încasăm!

N-are sens să vorbim de aceste nume, orgolii! Să vorbim doar de faptul că Steaua trebuie să-şi administreze acel stadion. Măcar să iasă pe 0”, a spus Eduard Novak pentru Orange Sport.

Amendamentul care deschide FCSB-ului calea de a juca pe stadionul Steaua

Până acum, din punct de vedere lega, clubul Steaua - care administrează stadionul aflat în proprietatea MApN - nu era obligată să închirieze noua arenă.

Însă lucrurile se vor schimba odată cu noul amendament impus de Marcel Ciolacu, prin Comisia de Tineret şi Sport.

”Administratorii aparţinând instituţiilor din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pot pune la dispoziţie comunităţilor locale, persoanelor fizice şi/sau juridice interesate bazele şi/sau instalaţiile sportive deţinute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puţin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitate”, se arată în acest amendament.

Suporterii Stelei sunt revoltaţi de această iniţiativă şi susţin că se alimentează şi mai mult problemele de identitate care au dus la conflictul juridic dintre cele două cluburi.

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare