Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Se întâmplă şi-n vestul Europei. Comparaţia inedită făcută de Marcel Răducanu în privinţa antrenorului de la FCSB: "A fost la fel. A plecat la Koln să facă şcoala"

EXCLUSIV | Se întâmplă şi-n vestul Europei. Comparaţia inedită făcută de Marcel Răducanu în privinţa antrenorului de la FCSB: "A fost la fel. A plecat la Koln să facă şcoala"

FCSB

Comentarii

Considerat timp de şapte sezoane consecutive drept cel mai tehnic jucător din campionatul Germaniei, Marcel Răducanu a vorbit despre situaţia inedită de pe banca FCSB-ului.

Fără licenţă PRO, Mihai Pintilii nu are dreptul de a le da indicaţii fotbaliştilor FCSB-ului în timpul meciurilor oficiale, astfel că Leo Strizu este antrenorul din acte al roş-albaştrilor. Situaţia confuză de pe banca vicecampioanei României i-a amintit lui Marcel Răducanu de un episod trăit pe propria piele în cariera sa de fotbalist.

În 1989, când era legitimat în Elveţia, la Zurich, fostul mijlocaş ofensiv l-a avut antrenor pe Herbert Neumann.

"Legat de FCSB, am văzut că s-a comentat situaţia lui Pintilii că nu are licenţa PRO. Până la urmă, fotbaliştii joacă pe teren, nu antrenorul, iar Pintilii, dacă are ştiinţa necesară să poată aşeza echipa bine în teren, chiar îl felicit.

Cu ani în urmă, când jucam la Zurich, antrenorul de acolo a avut aceeaşi problemă şi a fost nevoit şi el să meargă atunci la Koln pentru a urma cursurile şcolii de antrenori" , a declarat Marcel Răducanu pentru Orange Sport.

Marcel Răducanu a fost unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria României. Fostul mijlocaş ofensiv şi-a făcut junioratul la Progresul şi la Steaua, apoi a făcut pasul către echipa mare a roş-albaştrilor, unde a marcat 94 de goluri în cele 229 de meciuri jucate din 1972 până în 1981.

Cea mai importantă perioadă a carierei lui Marcel Răducanu a fost între 1982 şi 1988, când a fost legitimat la Borussia Dortmund. Fostul mijlocaş a marcat 31 de goluri în 163 de meciuri jucate pentru echipa de pe Westfalenstadion, urmând să-şi încheie cariera la FC Zurich, unde a jucat timp de doi ani, până în 1990.

Marcel Răducanu are şi trei goluri marcate pentru echipa naţională a României în 21 de meciuri sub tricolor.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare