Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB profită de palmaresul Stelei. Ce a stabilit UEFA pentru grupe şi câţi bani primeşte echipa lui Gigi Becali

FCSB profită de palmaresul Stelei. Ce a stabilit UEFA pentru grupe şi câţi bani primeşte echipa lui Gigi Becali

FCSB

Comentarii

FCSB profită de mult contestatul palmares al Stelei şi primeşte puncte bonus în clasamentul coeficienţilor, care înseamnă mai mulţi bani.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că palmaresul Stelei de la înfiinţare şi până în 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de club, aparţine CSA. Decizia nu este însă definitivă şi a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De acest lucru profită FCSB, care, până la o decizie definitivă, la UEFA figurează în continuare cu toate trofeele câştigate atât de Steaua, cât şi de AFC Steaua - club care în 1998 a preluat secţia de fotbal.

Cum profită FCSB de palmaresul Stelei

Pe lângă deciziile ce ţin de marca Steaua, unde Înalta Curte a decis că a fost înregistrată ilegal de Gigi Becali, FCSB are foarte mari emoţii şi în privinţa palmaresului.

În iunie 2021, Curtea de Apel Bucureşti a decis că palmaresul Stelei este deţinut de CSA din 1947 până în 1998 - când secţia de fotbal s-a desprins şi a fost preluată de AFC Steaua.

Pentru perioada 1998 - 2003, palmaresul a fost deţinut de AFC Steaua, au decis judecătorii. În acelaşi timp, FCSB figurează în opinia judecătorilor doar cu palmaresul înregistrat după anul 2003.

Decizia nu este însă definitivă şi a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest timp, pânâ când judecătorii vor da o decizie definitivă, FCSB figurează în continuare ca şi continuatoare a Stelei Bucureşti.

De exemplu, în clasamentul coeficienţilor pe ultimii 10 ani - cel luat în calcul de UEFA pentru împărţirea unor bonusuri - FCSB a primit 4 puncte în plus pentru câştigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986.

Începând cu regulamentul din 2018, UEFA acordă puncte bonus echipelor care au câştigat o cupă europeană. Este vorba despre puncte care se adaugă într-un clasament al coeficienţilor pe ultimii 10 ani, clasament de care UEFA ţine cont în împărţirea unor bonusuri.

Pentru grupele Conference League, FCSB are un coeficient de 52 de puncte: 48 acumulate din rezultatele din ultimii 10 ani şi 4 puncte pentru câştigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986.

În urma acestui clasament al coeficienţilor, FCSB primeşte un bonus în grupe de 1.11 milioane de euro. Este al 8-lea cel mai mare astfel de bonus din toate echipele calificate în grupele Conference League. Lideră este Villarreal, cu un bonus de 1,42 milioane de euro.

CFR Cluj, cealaltă echipă calificată în grupele Conference League, figurează cu un coeficient total de 31,5 puncte şi va primi un bonus de 934.500 de euro.


4.412.500 milioane de euro este bonusul pe care FCSB şi l-a asigurat după ce s-a calificat în grupele Conference League. 1.11 milioane de euro din această sumă reprezintă bonusul pentru coeficient.


Ce puncte acordă UEFA pentru câştigarea unei cupe europene:

Pentru echipele care au câştigat un trofeu european în ultimii 5 ani:
-Liga Campionilor: 12 puncte
-Europa League: 3 puncte

Pentru echipele care au câştigat un trofeu european între 1993 şi până în urmă cu 5 ani
-Liga campionilor: 8 puncte
-Europa League: 3 puncte
-Cupa Cupelor (competiţie desfiinţată între timp): 2 puncte

Echipele care au câştigat un trofeu european înaintea sezonului 1992-1993:
-Liga Campionilor: 4 puncte (aici intră şi Steaua)
-Cupa UEFA: 1 punct
-Cupa Cupelor: 1 punct

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare