Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Ungară nu se lasă. Un nou comunicat oficial al maghiarilor. Ce le-a transmis suporterilor: ”Drapelul simbolizează respectul pentru Ungaria istorică”

Federaţia Ungară nu se lasă. Un nou comunicat oficial al maghiarilor. Ce le-a transmis suporterilor: ”Drapelul simbolizează respectul pentru Ungaria istorică”
Comentarii

Federaţia Maghiar de Fotbal susţine în continuare că UEFA le va permite suporterilor să afişeze harta Ungariei Mari, dar face câteva precizări.

Federaţia Maghiară de Fotbal a reuşit să-şi enerveze vecinii după ce a afirmat că UEFA le-a permis să afişeze la meciurile cu Estonia şi cu Bulgaria harta Ungariei Mari.

Anunţul a produs multe nemulţumiri în ţările vecine Ungariei, printre care şi România. Însă FRF susţine că UEFA n-a fost de acord cu aşa ceva.

Federaţia Maghiară se ţine tare: ”Drapelul simbolizează respectul pentru Ungaria istorică”

Miercuri, în contextul făcut de Federaţia Maghiară de Fotbal, FRF a solicitat o clarificare de la UEFA.

În răspunsul oferit de forul continental şi publicat de FRF se menţionează că ”UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European”.

Cu toate aceste, Federaţia Maghiară de Fotbal a revenit şi ea cu un anunţ, în care le transmite suporterilor că pot intra cu drapelul Ungariei Mari, însă doar dacă este colorat în culorile oficiale, roşu, alb şi verde.

De asemenea, Federaţia Maghiar avertizează că sunt interzise alte mesaje sau simboluri care fac referire la Ungaria Mare:

”UEFA permite introducerea în stadion a drapelului, care simbolizează respectul pentru Ungaria istorică şi solidaritatea cu suporterii de peste graniţă, în următoarele condiţii:

-drapelul poate reprezenta doar harta Ungariei istorice, fără alte simboluri şi inscripţii;
-doar culorile roşu, alb şi verde pot fi pe el;
-bannerul, în mod obişnuit, trebuie prezentate la şedinţa tehnică pentru verificarea conţinutului lor;
-bannerul de pe stadion nu trebuie să împiedice suporterii să urmărească meciul netulburaţi.

În acelaşi timp, fanii noştri ar trebui să ştie că, dacă un mesaj rasist sau politici este plasat pe drapel, va avea ca rezultat demararea unor proceduri disciplinare.

Pe lângă cele de mai sus, Federaţia Maghiară de Fotbal le cere tuturor fanilor să se abţină de la toate formele de ură şi discriminare. Ura nu este o cale”, se arată în comunicatul emis de Federaţia Maghiară de Fotbal, citat de Nemzeti Sport.

Reacţia Guvernului României după anunţul făcut de Federaţia Maghiară de Fotbal

Harta Ungariei Mari cuprinde părţi din România, Serbia, Ucraina, Croaţia, Slovacia şi Slovenia, motiv pentru care Federaţia Maghiară de Fotbal a reuşit să provoace un adevărat scandal internaţional.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, susţine însă că nu sunt motive de a escalada această situaţie, din moment ce UEFA - printr-un răspuns oficial către FRF - susţine că n-a aprobat afişarea drapelului Ungariei Mari.

„Am văzut această alegaţie care a fost publicată şi în diverse medii de presă din România.

În egală măsură sunt la curent şi cred că e bine ca opinia publică să cunoască acest lucru, ceea ce a comunicat oficial Federaţia Română de Fotbal, după ce în prealabil a verificat această informaţie la nivelul UEFA, iar forul european a anunţat că nu există o astfel de autorizare, un astfel de acord.

Ca atare, sigur făcând această precizare că nu este bine să amestecăm sportul cu politica şi din această perspectivă lucrurile ar trebui să fie clare, nu există din datele pe care le avem şi iată confirmarea a venit foarte prompt”, a spus Dan Cărbunaru. 

Afla mai multe despre: ungaria 

viewscnt
Articole similare