Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Imagini rare cu Emeric Ienei, apărut azi la un meci! "Arată mai bine acum decât acum un an şi jumătate". Ce a făcut la 86 de ani

VIDEO | Imagini rare cu Emeric Ienei, apărut azi la un meci! "Arată mai bine acum decât acum un an şi jumătate". Ce a făcut la 86 de ani

Steaua

Comentarii

Emeric Ienei n-a stat departe de sport nici în ziua în care a aniversat 86 de ani! Singurul antrenor român care a câştigat Cupa Campionilor cu o echipă din România a fost în tribune la un meci de baschet.

Emeric Ienei, la 86 de ani

Azi au apărut câteva imagini rare cu Emeric Ienei, care s-a retras în Oradea şi stă departe de agitaţia din fotbalul românesc. El a fost prezent la un meci de baschet, dintre CSM Oradea - BCM Piteşti, scor final 84-69, în Arena Antonio Alexe din Oradea. 

"Arată mai bine acum decât acum un an şi jumătate. Îmbrăcat elegant, tot timpul elegant", a declarat expertul Orange Sport, Mihai Stoica, la apariţia imaginilor cu antrenorul care a intrat în istorie. 

În 2019, Ienei recunoştea că a ajuns să se deplaseze cu dificultate, deoarece are dureri mari la un picior.

”Mă doare piciorul, abia mă pot plimba. Soţia mea şi o cârjă mă ajută. Merg zilnic la medic, trăiesc cu medicamente şi cu calmante”, spunea fostul antrenor. 

VIDEO | Emeric Ienei, azi, la 86 de ani!

De asemenea, managerul general de la FCSB a comentat şi o trăsătură a personalităţii lui Emeric Ienei, de care-l leagă o amintire puternică. 

"Sunt mulţi care au câştigat şi şi-au schimbat comportamentul faţă de cei din jur, dar nu e cazul şi la Ienei. Om cu care îţi era ruşine... M-a mustrat o dată părinteşte şi nu-mi era ruşine să mă uit în ochii lui taică-miu, dar îmi era ruşine să mă uit în ochii lui", şi-a adus aminte Mihai Stoica.  

Informaţii despre Emeric Ienei

  • Emeric Ienei s-a născut la 22 martie 1937, la Agrişu Mic, în judeţul Arad.
  • Deşi şi-a dorit să devină avocat, el a ajuns fotbalist şi ca jucător a activat la echipele UTA Arad, Steaua Bucureşti şi Kayserispor.
  • A câştigat de trei ori titlul de şi de patru ori Cupa României, toate cu Steaua Bucureşti.
  • Ca antrenor, Ienei a activat la Steaua Bucureşti, Crişul Oradea, Chindia Târgovişte, Videoton, Panionios şi Universitatea Craiova şi a fost selecţioner al echipelor naţionale ale României şi Ungariei.
  • Cea mai mare performanţă din cariera sa de tehnician este câştigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986. Tot cu Steaua a câştigat cinci titluri şi trei Cupe ale României.
  • La 9 martie 2017, Emeric Ienei a fost decorat prin decret prezidenţial de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Afla mai multe despre: emeric ieneimihai stoicaemeric ienei 86 de aniemeric ienei cupa campionilor europeni 

viewscnt
Articole similare