Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA, măsuri drastice împotriva Rusiei! Numele ţării, şters din competiţiile internaţionale, interzis la meciuri acasă şi "o potenţială excludere din competiţii" | OFICIAL

FIFA, măsuri drastice împotriva Rusiei! Numele ţării, şters din competiţiile internaţionale, interzis la meciuri acasă şi "o potenţială excludere din competiţii" | OFICIAL
Comentarii

Vin primele măsuri şi dinspre FIFA, după ce Rusia a invadat Ucraina şi a destabilizat regiunea. Consiliul forului a anunţat, oficial, deciziile drastice împotriva fotbalului rus.

Rusia, penalizată de FIFA după declanşarea războiului cu Ucraina

După ce Ucraina a fost invadată şi toate activităţile normale au fost oprite, Rusia, agresorul, primeşte noi interdicţii. De această dată fotbalul rus e afectat. 

Conform FRF, Consiliul FIFA a decis în unanimitate să ia primele măsuri imediate, în conformitate cu recomandările Comitetului Olimpic Internaţional (CIO). Acestea urmează să fie aplicate până la o nouă notificare:

  • Nicio competiţie internaţională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile considerat „acasă” fiind jucate pe teren neutru şi fără spectatori;
  • Asociaţia membră care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie sub numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)” şi nu „Rusia”;
  • Niciun steag sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe de pe teritoriul Rusiei.

FIFA îşi va continua dialogul permanent cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru a determina orice măsuri sau sancţiuni suplimentare, inclusiv o potenţială excludere din competiţii, care vor fi aplicate în viitorul apropiat, în cazul în care situaţia nu se îmbunătăţeşte rapid. Consiliului FIFA e în aşteptare şi e pregătit pentru a lua măsuri suplimentare.

Se aşteaptă o ameliorare a situaţiei. Ce se întâmplă cu barajele Cupei Mondiale

FIFA doreşte să reitereze condamnarea utilizării forţei de către Rusia în invazia sa în Ucraina. Violenţa nu este niciodată o soluţie şi FIFA îşi exprimă cea mai profundă solidaritate faţă de toate persoanele afectate de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

FIFA solicită din nou restabilirea urgentă a păcii şi începerea imediată a unui dialog constructiv. Rămânem în contact strâns cu Federaţia Ucraineană de Fotbal şi cu membrii comunităţii ucrainene de fotbal care au solicitat sprijin pentru a părăsi ţara atât timp cât persistă conflictul actual.

FIFA crede cu tărie că mişcarea sportivă ar trebui să fie unită în deciziile sale pe această temă şi că sportul ar trebui să fie în continuare un vector de pace şi speranţă.

În ceea ce priveşte viitoarele calificări la Cupa Mondială FIFA 2022, FIFA a luat notă de poziţiile exprimate prin intermediul reţelelor sociale de către Federaţia Poloneză de Fotbal, Federaţia de Fotbal a Republicii Cehe şi Federaţia Suedeză de Fotbal şi s-a angajat deja într-un dialog cu toate aceste federaţii de fotbal. FIFA va rămâne în contact strâns pentru a căuta împreună soluţii adecvate şi acceptabile.

Afla mai multe despre: rusiafotbal rusia 

viewscnt
Articole similare