You are here:

Florentin Pera, selecţionerul României, distrus de vestea decesului Irynei Glibko: "Nu-i plăcea să vorbească despre boală. Am sperat că va învinge" | EXCLUSIV

Florentin Pera, selecţionerul României, distrus de vestea decesului Irynei Glibko: "Nu-i plăcea să vorbească despre boală. Am sperat că va învinge" | EXCLUSIV

Handbal

Comentarii

Florentin Pera, selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, a vorbit cu tristeţe despre Iryna Glibko, handbalista decedată la 34 de ani pe care a antrenat-o şi cu care a făcut performanţă.

Florentin Pera a vorbit la superlativ despre Iryna Glibko

În vârstă de 34 de ani, Iryna Glibko a jucat în Liga Naţională din 2012. Cu CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea a devenit campioană naţională, iar celelalte echipe la care a jucat au fost Danubius Galaţi şi HCM Roman.

Iryna Glibko a fost şi componentă a naţionalei Ucrainei. La SCM Râmnicu Vâlcea a jucat din 2017 şi până în vara acestui an. Clubul nu a dat informaţii despre cauza decesului său.

Florentin Pera a comentat cu amărăciune vestea tragică din handbalul românesc şi a rememorat momentele frumoase alături de handbalistă. 

"E o veste foarte tristă pentru mine. Pot să zic că Iryna a fost un exemplu de profesionalism, devotament şi pasiune pentru handbal. Cred că sunt antrenorul care a antrenat-o cel mai mult pe Iryna în România. Am lucrat împreună la HCM Roman, unde am avut rezultate foarte bune împreună şi ulterior la SCM Râmnicu Vâlcea, doi ani la Roman, trei ani la Râmnicu Vâlcea, unde de asemenea împreună am câştigat campionatul, Cupa României, două Supercupe, am ajuns până în sferturile Ligii Campionilor. Rezultate extraoardinare la care Iryna a avut un aport decisiv. A fost una dintre cele mai importante jucătoare ale echipei, dar pot spune că nu-mi amintesc un antrenament sau două în cinci ani de zile în care Iryna să nu fi dat tot ce avea ea mai bun la antrenament. O jucătoare formidabilă, un caracter deosebit, o luptătoare. 

Am avut o relaţie specială cu Iryna, am obţinut multe trofee împreună, rezultate foarte bune. Îmi pare nespus de rău de această veste, care m-a şocat şi nu pot decât să mă rog la Dumnezeu pentru sufletul ei şi să-i dea putere familiei să treacă peste aceste momente cumplite. Este o pierdere mare pentru handbal, a fost un exemplu de sportivă, cel puţin în perioada în care am lucrat cu ea. Îmi amintesc meciul când am revenit în România, la primul meu meci televizat, chiar la Brăila, mi-a scris un mesaj de felicitare şi că se bucură că am revenit ca antrenor al unei echipe de club şi chiar m-a bucurat faptul că Iryna, chiar dacă ştiam că nu trece prin momente foarte bune, s-a gândit să scrie acest mesaj", a declarat Florentin Pera, pentru Orange Sport. 

Florentin Pera: "Irynei nu-i plăcea să vorbească despre boală"

Pentru Orangesport.ro, şeful secţiei de handbal de la SCM Râmnicu Vâlcea a dezvăluit că Iryna Glibko a suferit de cancer, iar în ultimul an boala sa extins. 

"O fată deosebită, un caracter foarte bun şi o sportivă de excepţie. Ştiam (n.r. - despre boala cu care se lupta), vorbeam destul de des despre situaţia ei. Nu-i plăcea să vorbească despre acest lucru. Chiar duminică am vorbit cu Viktoriia Tymoshenkova, o altă jucătoare pe care am antrenat-o la HCM Roman, împreună cu ea. Erau prietene bune şi chiar era la ea şi m-am interesat de situaţia ei. 

Ne-am întâlnit şi am vorbit la finalul sezonului trecut, când am jucat la Vâlcea. Era foarte bine în acel moment, m-am bucurat pentru ea, am sperat tot timpul că aşa cum a fost ca jucătoare, o luptătoare, că va reuşi să învingă această boală necruţătoare. Din păcate, nu a reuşit. Să o ierte Dumnezeu şi s-o odihnească în pace", a mai spus selecţionerul României, Florentin Pera, pentru Orangesport.ro. 

Afla mai multe despre: florentin peraflorentin pera handbal romaniairyna glibko 

viewscnt
Articole similare