You are here:

Florin Niţă, poveste impresionantă! Luat în grijă de o vecină după ce mama i-a murit, portarul României a lucrat într-o fabrică de cozonaci: "Un om minunat"

Florin Niţă, poveste impresionantă! Luat în grijă de o vecină după ce mama i-a murit, portarul României a lucrat într-o fabrică de cozonaci: "Un om minunat"

Echipa națională

Comentarii

Florin Niţă, portarul titular al naţionalei României, a avut parte de două prestaţii excelente la turneul final de Campionat European. Povestea despre începuturile sale în fotbal este, însă, una foarte tristă. Fotbalistul a avut parte de o copliărie dificilă.

Florin Niţă a primit încrederea selecţionerului Edward Iordănescu la EURO 2024. Experimentatul portar care a apărat poarta celor de la Gaziantep în ultimul sezon a bifat două prezenţe din două posibile până în acest punct al Europeanului din Germania.

Pansela Manea, una dintre persoanele care a contribuit la formarea lui Florin Niţă, ca persoană, a vorbit despre copilăria portarului echipei naţionale, despre lipsurile materiale pe care le-a îndurat, cât şi despre primul său loc de muncă, într-un laborator de cozonaci.

"L-am cunoscut în faţa blocului, împreună cu ceilalţi copii. Era un mediu foarte plăcut, el e unul dintre cei mai cuminţi copii pe care i-am văzut vreodată. Florin era un copil foarte necăjit, un copil care avea o mamă foarte bolnavă. Avea lipsuri atât materiale, cât şi spirituale. Marea majoritate a copiilor făceau drăcii. În gaşcă de copii era şi Florin, dar el nu neapărat că făcea dracii, el făcea parte din grupul copiilor de la bloc.", a declarat Pansela Manea, pentru Orange Sport.

"Florin Niţă era bucuros că primea cozonac"

Cât despre perioada în care ajuta în care a lucrat într-un laborator de cozonaci, loc în care a ajuns cu ajutorul doamnei Pansela Manea, Niţă a petrecut trei luni acolo, timp în care principala să motivaţie era fotbalul.

"Nu ştiu neapărat dacă el câştiga, era bucuros că primea cozonac. Faptul că era într-o comunitate îl atrăgea, faptul că oamenii mari aveau încredere în el, faptul că era alături de noi. Dar gândul lui era tot la fotbal. El jucase fotbal la Steaua, dar în ultima perioadă nu mai avea nimeni nevoie de ajutorul lui. Era foarte dezamăgit. L-am întrebat.

<<Ce-ţi doreşti să faci? Fotbal. Păi, Florine, dacă-ţi doreşti să faci fotbal, vei face fotbal, pentru că asta iţi doreşti. Păi cum să fac fotbal? Aşa cum se face fotbalul.>> În momentul în care iubeşti o meserie, lucrul acela se întâmplă. Cu cât o să fii serios, muncitor şi încrezător, cu atât rezultatele tale vor fi nemaipomenite." a spus Pansela Manea.

Cât despre începuturile lui Florin Niţă în fotbal, doamna Manea a vorbit despre primele interacţiuni cu Liţă Dumitru, omul care l-a "lansat" pe Niţă în fotbal, în perioada adolescenţei.

"Acest lucru s-a întâmplat imediat ce el s-a îndreptat către fotbal. Am avut oportunitatea să avem un prieten care era antrenor secund la Electroaparataj, iar Florin a mers cu tramvaiul opt luni de zile şi a făcut anterenament la Electroaparataj. După ce a plecat de la Steaua a fost la cozonaci şi apoi la Elecrtraparataj. Mergea la scoală şi la antrenament, cu tramvaiul din Drumul Taberei până în Pantelimon.

Era bucuros că cineva avea nevoie de ajutorul lui, a venit oprtunitatea să-l întâlnesc pe domnul Liţă Dumitru. La momentul acela domnul Liţă Dumitru nu avea niciun angajament. La un moment dat am aflat că este antrenor la Rapid 2. Cunoscând-o şi pe doamna Mariana, am sunat-o şi am rugat-o. <<Florin merge la o selecţie la Rapid 2 şi daca poate dumneaiei să vorbească cu domnul Liţă, să-l oprească la echipă>>.

Cu toate că doamna Mariana este foarte modestă şi spune că e doar munca lui Florin. Aşa este. Daca nu era munca, domnul Liţă nu l-ar fi luat după el. Liţă Dumitru a fost cel care i-a deschis drumul către fotbal.", a povestit Pansela Manea.

Pansela Manea a lăcrimat când a vorbit despre povestea lui Florin Niţă

Florin Niţă a recunoscut că persoana căreia îi spune "mamă" este chiar Pansela Manea, care se bucură datorită acestui fapt.

"Foarte mult înseamnă pentru mine, pentru că Florin este un copil foarte bun, cuminte, ascultator, îşi iubeşte foarte mult familia. Ce nu a avut el a dat mai departe celor care-l înconjoară. Este un om minunat.

Întotdeauna l-am susţinut pe Florin, chiar dacă nu am mers la niciun meci de fotbal. Întotdeauna i-am trimis mesaje de încurajare. Am fost alături de el atunci când pierdea, în general. Atunci când câştiga degeaba îl susţii pe un om, că el se susţine singur. Atunci când pierde este nevoie să ai cuvinte de încurajare.", a mai spus Pansela Manea.

Afla mai multe despre: florin nitaeuro 2024romaniacampionatul european 

viewscnt
Articole similare